• De noise cancelling headphone van Bose zorgt niet voor absolute stilte, maar dempt veel omgevingsgeluid
• Deze ruis onderdrukkende koptelefoon is nu zeer betaalbaar

Eigenlijk kan niemand zonder een goede koptelefoon. Een goede ruisonderdrukking zorgt er bovendien voor dat jij muziek kunt luisteren, kunt werken, films kunt kijken of kunt gamen zonder anderen te storen. En – misschien nog wel belangrijker – zonder dat het geluid van anderen jóu stoort.

De beste noise cancelling koptelefoons zijn van oudsher afkomstig van Bose en Sony. De Bose QuietComfort 35 II is een goede, eenvoudige Bluetooth-koptelefoon die nu goedkoper is dan ooit. Dat betekent dat je voor een schappelijk bedrag beschikt over wellicht niet de nieuwste, maar wel een solide en bewezen noise cancelling headphone van Bose.

In rumoerige omgevingen waar je graag in stilte werkt of naar muziek luistert, is de ruis onderdrukkende, en betaalbare, koptelefoon van Bose een goede keuze. We hebben hem uitvoerig getest in allerlei omgevingen en waren onder de indruk van zijn ruisonderdrukking. Ook vonden we de koptelefoon erg comfortabel zitten, wat hem geschikt maakt voor dagelijks gebruik.

Prestaties van de Bose QC35II op kantoor

Wanneer je de koptelefoon van Bose op kantoor gebruikt, heb je in elk geval geen last meer van het irritante gezoem van bijvoorbeeld airco’s of TL-verlichting. Andere geluiden, zoals het gepraat van je collega’s, voetstappen en het sluiten van deuren, worden wel gedempt, maar zijn nog steeds hoorbaar.

Het is dus niet zo dat je helemaal geen achtergrondgeluiden meer hoort, maar de noise cancelling headphone van Bose zorgt wel voor vermindering van de storende geluiden op kantoor.

In het openbaar vervoer

Wie herkent niet de overvolle treincoupé of bus met kletsende of bellende mensen terwijl jij nu juist lekker naar dat ene nieuwe nummer van Billy Eilish wilt luisteren? Hoewel de Bose QuietComfort 35 II het niet voor elkaar krijgt om alle geluiden uit te bannen, dempt de koptelefoon wel het grootste rumoer.

We hadden dat niet direct zo door, totdat we de koptelefoon even afzetten in een drukke trein. Op dat moment realiseerden we ons hoeveel geluid de headphone dempt. Verbazingwekkend en een goede manier om het reizen met het openbaar vervoer een stuk prettiger te maken.

In het vliegtuig

Nee, het zoemende geluid van het vliegtuig is niet opeens volledig weg, maar het is wel een stuk minder dan zonder ruis onderdrukkende koptelefoon. En het fijne is dat je je koptelefoon in veel vliegtuigen gewoon kunt aansluiten op het entertainmentsysteem. Geen goedkope luchtvaartmaatschappijheadset meer, maar een comfortabele koptelefoon die veel geluid dempt. Als dat geen prettige vlucht oplevert!

Maak je trommelvliezen blij

Doordat de geluiden om je heen fors gedempt worden, hoef je je muziek een stuk minder hard te zetten. Daardoor kun je met de QC35II op een lager volume naar muziek en films luisteren. De kans op gehoorbeschadigingen wordt daarmee flink minder.

Overigens hoef je niet eens altijd muziek op te hebben staan wanneer je deze noise cancelling headphones van Bose draagt, want alleen de demping van omgevingsgeluiden zorgt al voor rust en minder decibels op je trommelvliezen.

De Bose QC35II is nu een stuk goedkoper dan de introductieprijs

Aangezien de QC35II niet het nieuwste model is van Bose, kun je hem nu voor een heel fijne prijs krijgen. De koptelefoon heeft een helder geluid, zoals je van Bose mag verwachten, en hij werkt prima voor het voeren van telefoongesprekken.

Zoals gezegd zit de koptelefoon comfortabel om je oren en ook de batterijduur van deze snoerloze headphones is prima. De QC35II kan bovendien overweg met de Google Assistant, maar onze ervaring is dat deze functie niet geweldig werkt.

Vergelijk meer noise cancelling headphones op kieskeurig.nl

Lees ook: Dit zijn de beste draadloze oordopjes van dit moment

Insider Picks Nederland schrijft over dingen die jij wellicht leuk vindt. Business Insider Nederland heeft samenwerkingen met verschillende affiliatepartners. Dit betekent dat we een vergoeding ontvangen bij een eventuele aankoop.