De kopers van appartementen van fase 2a van nieuwbouwproject Park Valley in Diemen kregen vervelend nieuws deze week. De ontwikkelaar, BPD, liet weten de verkoop te staken waardoor de koopcontracten ontbonden worden, vertelt communicatiemanager Marlous Mok tegen Business Insider.

Dit is al het tweede nieuwbouwproject in Groot Amsterdam in een korte tijd dat niet doorgaat. Eerder werd bekend dat project Zandkasteel in Bijlmer niet voortgezet wordt.

Het is bijzonder dat deze twee projecten niet doorgaan, want ondanks een flinke afkoeling van de woningmarkt worden de meeste nieuwbouwprojecten niet uitgesteld of uit verkoop gehaald.

Park Valley in Diemen bestaat uit vier fases, waarvan de bouw voor de eerste fase al in volle gang is. De eerste woningen en een school worden al naar verwachting dit jaar opgeleverd, vertelt makelaar Edward Ruigrok tegen Business Insider.

In fase 2 werden 75 woningen aangeboden en daarvan is slechts 13 procent verkocht. De ontwikkelaar zegt in de brief naar kopers (in handen van de redactie van Business Insider) dat ze nog kansen zien om de woningen weer terug in de verkoop te brengen. Het is onduidelijk wat er met de volgende fases (fase 3 en 4) gaat gebeuren.

De ontwikkelaar benadrukt in de brief dat er extra marketing budget was ingezet om de verkoop aan te zwengelen, maar dat dit geen vruchten heeft afgeworpen. Dit was geen hoopgevend signaal en de ontwikkelaar noemt het als een extra reden om niet meer door te gaan met de verkoop.

BPD beroept zich verder op "veranderde marktomstandigheden" om uit te leggen waarom de verkoop slecht verliep.

LEES OOK: Vraag naar nieuwbouw zakt in vanwege de gestegen hypotheekrente, maar projecten worden nog amper uitgesteld