De 23-jarige eigenaar van de app Snapchat piekert er niet over om zijn verliesgevende bedrijf voor 3 miljard dollar te verpatsen aan Facebook.

Snapchat, de app waarmee vooral tieners elkaar fotoberichtjes kunnen sturen die zichzelf binnen luttele seconden vernietigen, heeft een bod van circa 3 miljard dollar door Facebook afgewezen. Dat meldt The Wall Street Journal donderdag.

Oprichter Evan Spiegel, een 23-jarige gesjeesde student van Stanford University in Californië, denkt dat zijn bedrijf meer waard is, ook al is er van een verdienmodel nog geen sprake.

Heel gek is de houding van Spiegel niet. Microblog Twitter wees in 2008 naar verluidt een bod van 500 miljoen van Facebook van de hand, en twee jaar later, in 2011, wees het Twitter zowel een bod van Google van circa 10 miljard en een ander bod van Facebook van 8 miljard dollar af.

De eigenzinnigheid van Twitter heeft zich inmiddels uitbetaald. Het bedrijf ging afgelopen week naar de beurs en heeft inmiddels een waardering van 25 miljard dollar. Twitter maakt nog steeds verlies.

Waarde Snapchat in gebruikers

Wat maakt Snapchat eigenlijk zo interessant voor Facebook? Het aantal gebruikers groeit spectaculair. In september had de app volgens een productie van 350 miljoen gedeelde berichten per dag, tegen 200 miljoen in juni. Exacte cijfers over het aantal gebruikers zijn niet publiek bekend.

Maar voor Facebook is Snapchat vooral belangrijk omdat het Snapchat is 'the next big thing' is onder jongeren, een doelgroep waar Facebook niet heel hard meer groeit. Het is overigens waarschijnlijk al het tweede bod dat Facebook doet op Snapchat. Eerder had het sociale netwerk van Mark Zuckerberg naar verluidt al een keer een miljard dollar geboden.