De reisapp Polarsteps heeft een investering van een half miljoen binnengehaald. Dat maakt de Nederlandse startup donderdag bekend.

Via de app van Polarsteps kun je op vakantie automatisch je reis vastleggen zodat deze makkelijk te delen is met vrienden en familie thuis. Onderweg is geen GPS of internet nodig.

Koen Droste, één van de oprichters: “De locatie wordt bepaald met behulp van telefoonmasten en wifi-punten. De techniek verbruikt nauwelijks batterij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld GPS.”

Broodkruimeltjes

Via de telefoonmasten en wifi-punten onderweg laat je “een spoor van broodkruimeltjes” achter, legt Droste uit. Eenmaal verbonden met het internet kun je deze synchroniseren en foto’s toevoegen.

Een bètaversie van de app is momenteel alleen nog beschikbaar voor de iPhone. Zo’n 20.000 mensen hebben er al gebruik van gemaakt sinds de lancering in maart vorig jaar. Ze deelden 3,5 miljoen locaties en plaatsten 150.000 statusupdates.

In eerste instantie werd de app alleen gebruikt door Nederlanders, maar inmiddels weten ook buitenlanders Polarsteps te vinden: ruim een derde van de gebruikers komt niet uit Nederland.

Investering

De investering van een half miljoen, afkomstig van Silver Point Ventures en de Telegraaf Media Groep (TMG), zal Polarsteps vooral gebruiken voor het verder verbeteren van de iPhone-app en het ontwikkelen van een app voor Android, die naar verwachting deze zomer klaar zal zijn.

Daar zijn wel meer werknemers voor nodig. Waar het bedrijf, na een kleine investering een jaar geleden, tot voor kort werkte met vijf parttimers, zullen er na deze nieuwe investering tussen de zes en tien fulltime werknemers werkzaam zijn.

Verdienmodel

Mogelijkheden voor een uiteindelijk verdienmodel voor de app ziet Droste vooral voor en na de reis. "Nu kun je alleen nog maar je reis tracken, maar het is de bedoeling dat je uiteindelijk ook voor en na je reis bij de app terecht kan. Voor boekingen bijvoorbeeld, en voor het maken van een geprint fotoalbum. Nu moet je voor alles naar een andere website of app."