De tweede oefenwedstrijd van Oranje onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman is geëindigd een verrassende 3-0 overwinning op Europees kampioen Portugal. De doelpunten in Genève waar het oefenpotje werd gespeeld vielen allemaal in de eerste helft en kwamen op naam van Depay, Babel en Van Dijk.

Nederland kwam er steeds snel uit en was erg effectief bij het afronden van de kansen.

Bij Oranje maakten Justin Kluivert en Guus Til in de tweede helft hun debuut. Het eerste duel onder Koeman afgelopen vrijdag tegen Engeland ging nog vrijwel kansloos met 0-1 verloren.

Fan probeert Ronaldo te kussen

Bij Portugal kwam wereldster Cristiano Ronaldo in actie. Die had geen fijne avond en het huilen stond hem vaak nader dan het lachen. Hoe langer de wedstrijd vorderde hoe geïrriteerder hij werd. Nadat een aantal fans halverwege de tweede helft het veld bestormden om een selfie met Ronaldo te maken en een van hen hem zelfs probeerde te kussen werd hij gewisseld.

ANP SOCCRATES

De wereldvoetballer van het jaar 2017 bleef omdat hij niet scoorde op 81 interlandgoals staan, terwijl hij op jacht was naar het Europese record van 84 goals van Ferenc Puskas.