Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
3:52

Het is al lastig om met narcisten te werken, maar het kan nog moeilijker zijn om hen sneller carrière te zien maken op het werk als gevolg van hun gedrag.

Toch komt het vaak voor dat narcisten succesvol zijn op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt dat narcisten vaak meer betaald krijgen en vaker promotie maken naar leidinggevende posities.

Op deze vijf manieren slagen narcisten erin om vooruit te komen op het werk.

1. Ze poetsen hun prestaties op

Je zult een narcist nooit betrappen op het bagatelliseren van hun succes. In plaats daarvan overdrijven ze hun prestaties en overdrijven ze de rol die ze spelen in het algehele succes van het bedrijf.

Terwijl jij misschien dwars door hun opschepperige opmerkingen heen kijkt, zal niet iedereen dit gedrag herkennen. Narcisten zijn charismatisch en kunnen ervoor zorgen dat veel mensen hen gaan geloven, waardoor sommigen onder de indruk zullen zijn van hun grootspraak.

2. Ze nemen grote risico's

Of ze nu achter de grootste deal in de geschiedenis van het bedrijf aangaan of een strategie toepassen die in het verleden nooit heeft gewerkt, narcisten nemen enorme risico's. En natuurlijk zullen sommige van die risico's zich uitbetalen.

Zelfs wanneer anderen hen waarschuwen dat hun tactiek waarschijnlijk niet zal werken, blijven ze bij hun standpunt. Ze willen zo graag aandacht krijgen voor hun goede werk dat ze alles doen om te slagen.

3. Ze kunnen goed acteren

Een narcist zal zijn of haar tijd niet verspillen aan het begeleiden van een junior werknemer of het praten met collega's, tenzij het op de een of andere manier zijn of haar eigen carrière zal bevorderen. Op het werk weten narcisten van wie ze kunnen profiteren en wie ze dus moeten vleien.

Een studie uit 2018 gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Individual Differences ontdekte dat individuen met een 'duistere persoonlijkheid' - oftewel antisociale trekken zoals narcisme - weten hoe ze het politieke spel moeten spelen.

Onderzoekers ontdekten dat deze mensen zichzelf superieur achten en vinden dat ze recht hebben op bepaalde privileges. Uit de studie bleek ook dat deze mensen "gunsten proberen te verkrijgen door anderen te vleien en te doen alsof ze hen aardig vinden" en bereidt zijn "om anderen uit te buiten".

Narcisten hebben van nature een gebrek aan empathie. Ze zijn dus niet geïnteresseerd in het ondersteunen van anderen of het geven om hoe anderen zich voelen. Als gevolg daarvan zullen ze eerder collega's gebruiken om hun eigen doelen te bereiken, zonder zich slecht te voelen over wie ze daarbij pijn doen.

4. Ze geloven in zichzelf

Twijfel over eigen kunnen weerhoudt veel mensen ervan hun potentieel te bereiken. Maar narcisten geloven dat ze de beste zijn, en die arrogantie helpt hen veel van hun doelen te bereiken.

Of ze nu solliciteren voor een promotie of een nieuw product lanceren, ze zijn ervan overtuigd dat ze zullen slagen. Hun onwrikbare geloof in zichzelf helpt hen een heel eind op weg in hun werk.

5. Ze laten zich niet afschrikken door afwijzingen

Narcisten gaan niet twijfelen door afwijzingen. In plaats daarvan zullen ze de persoon die hen afwees bekritiseren. Ze zullen eerder denken: 'die persoon herkent talent niet als hij het ziet' dan 'ik ben niet de beste kandidaat voor de baan'.

Wanneer ze geconfronteerd worden met een publieke afwijzing, zullen ze waarschijnlijk een excuus verzinnen of de persoon die hen afwees publiekelijk in diskrediet brengen. Daarna zullen ze waarschijnlijk beloven het opnieuw te proberen, met meer vastberadenheid dan ooit tevoren.

Omgaan met frustratie

Het is frustrerend om te zien hoe iemand met een superioriteitscomplex zichzelf weet te lanceren. Toch zijn er momenten waarop je kunt leren van dit gedrag: kijken naar hoe een narcist risico's neemt of voor eigen succes gaat, kan jou ook inspireren.

Laat je echter niet te veel afleiden door hun gedrag. Blijf gefocust op wat je zelf in de hand hebt: je houding en inzet als het gaat om je eigen werk.

LEES OOK: Deze fout maken mensen die ontslag nemen vaak: denken dat ze bij een nieuw bedrijf automatisch gelukkiger worden