De zieke Tijn (6) meldde zich woensdagochtend bij het Glazen Huis en vertelde daar over zijn nagellakactie voor 3FM Serious Request.

Dankzij zijn onbaatzuchtige oproep heeft Tijn samen met zijn vader op donderdagochtend al meer dan 600.000 euro voor het Rode Kruis en kinderen met een longontsteking. En nu is er een actie om iets terug te doen voor Tijn en zijn familie.

Bij Tijn werd afgelopen mei hersenstamkanker (DIPG) vastgesteld, een zeldzame en ongeneeslijke ziekte waardoor de jongen minder dan een jaar heeft te leven.

Voor “zijn laatste Serious Request” wilde hij graag in actie komen. Geïnspireerd door de Ice Bucket Challenge besloot Tijn nagels te lakken voor het goede doel. Wie weigert moet tien euro doneren, wie wel voor een kleurtje op zijn nagels gaat één euro (of meer).

Geef ze nog de tijd met #Tijn

Onder het mom van ‘Heel Holland Lakt’ wordt er massaal gedoneerd en delen bekende Nederlanders (Armin van Buuren, Hardwell, Geert Wilders) selfies met gelakte nagels. Op de inzamelingswebsite Dream or Donate wordt ondertussen óók geld ingezameld voor Tijn zijn familie. Inmiddels is er ruim 59.000 euro opgehaald.

Op de website valt te lezen dat de familie het afgelopen jaar veel tegenspoed had: vader Gerrit vecht tegen een burn-out, tijdens de bouw van het huis van het gezin gingen er allerlei dingen mis waardoor ze nog niet in het nieuwe huis kunnen wonen en tot overmaat van ramp bleek zoon Tijn ongeneselijk ziek.

2016-12-22 09:56:40 BREDA - De 6-jarige Tijn komt met zijn actie nagels lakken in het Glazen Huis. 3FM djs Domien Verschuuren en Frank van der Lenden zijn vanuit Breda 6 dagen en nachten lang geld aan het inzamelen voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. ANP KIPPA SANDER KONING

"Ondanks dit vreselijke nieuws gaan de ouders (Gerrit en Jolanda) door en pakken ze alles aan om Tijn te helpen. Ze zijn zowel in Nijmegen als in Amsterdam naar het ziekenhuis geweest voor onderzoeken en bekijken wat de beste behandeling voor Tijn zou kunnen zijn. ... Gelukkig zijn er veel mensen in de omgeving die helpen en zorgen dat alles zo gewoon mogelijk door gaat. Maar de grootste wens van Gerrit en Jolanda is om nog zoveel mogelijk tijd met hun gezin, dus samen met Tijn en Ries door te brengen. Om dit te realiseren is geld nodig!", zo schrijft Lion van der Velden - van Gerven op de inzamelingswebsite.

Stichting Semmy

Het gedoneerde geld op Dream of Donate komt ten goede aan Stichting Semmy, waar de ouders van Tijn ook bij aan zijn gesloten. Het doel van deze stichting is het verlengen van de levensverwachting van kinderen met hersenstamkanker. Van iedere euro die er ingezameld wordt voor Tijn, wordt er tien cent gedoneerd aan stichting Semmy. Op deze manier kunnen ook andere kinderen en gezinnen geholpen worden.

Tijn staat ondertussen in het middelpunt van de belangstelling. Ook donderdag was hij weer even in het Glazen Huis te vinden en werd de jongen benoemd tot burgemeester van Breda.

De ziekte van Tijn wordt jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen vastgesteld. Helaas is er geen genezing voor deze ziekte. Zendermanager Basyl de Groot gaf al aan dat Tijn zijn actie niet heeft opgezet om aandacht te vragen voor zijn eigen ziekte, maar de boodschap van Tijn is dat je er bent voor iemand anders.

Vond je dit artikel interessant? Like ons op Facebook!

LEES OOK

Serious Request haalde in 12 jaar al meer dan 85 miljoen euro op...and counting: piek bereikt?

15 'gezonde' gewoonten waar je beter mee kunt kappen in 2017