Elon Musk laat de geschorste Twitter-accounts van enkele journalisten snel herstellen. De techmiljardair die sinds oktober eigenaar is van Twitter, heeft dit besloten nadat hij een poll had gehouden over de kwestie op Twitter.

“Jullie hebben gesproken”, twitterde Musk nadat uit de poll bleek dat mensen vooral stemden op de optie de schorsingen nu al op te heffen. De schorsing was ingesteld omdat de journalisten berichtten over een Twitter-account dat de locatie van de privéjet van Musk volgt.

De aankondiging van Musk volgt op een aantal onrustige dagen vanwege een rel op het platform die begon met de schorsing van @elonjet, een Twitter-account dat de vluchtgegevens van het privévliegtuig van Musk bijhield. Vervolgens werden journalisten, werkzaam voor onder meer CNN en The New York Times, door Musk voor zeven dagen verbannen van het platform.

De techmiljardair stelde dat de journalisten de veiligheid van zijn gezin in gevaar brachten door, soms indirect, over de locatie van zijn vliegtuig te schrijven.

De schorsingen kwamen Twitter internationaal op felle kritiek te staan. VN-chef António Guterres zei "zeer verontrust" te zijn, Reporters Without Borders (RSF), een organisatie die zich inzet voor persvrijheid, sprak van "een bedreiging voor de democratie" en ook mediaorganisaties en verschillende landen veroordeelden de stap.

Ondertussen zou Musk ook op zoek zijn naar nieuw geld voor Twitter. Volgens berichtgeving van het nieuwsblog Semafor heeft Jared Birchall, de manager van het persoonlijke vermogen van Musk, "deze week potentiële investeerders benaderd". Birchall zou aandelen Twitter aan investeerders aanbieden tegen een prijs van 54,20 dollar per aandeel. Dat is dezelfde prijs die Musk betaalde bij de miljardenovername van Twitter in oktober.

LEES OOK: De vertrokken topmanagers van Twitter hebben in totaal $200 miljoen aan ontslagvergoedingen gekregen, na overname door Elon Musk