Donald Trump en Elon Musk hebben gesproken over een mogelijke adviserende rol voor de techmiljardair en baas van Tesla, als de Republikeinse kandidaat opnieuw de Amerikaanse verkiezingen wint. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

De rol van Musk is nog niet volledig uitgewerkt en zal er misschien ook niet komen, maar de twee mannen bespraken alvast manieren om Musk op een officiële inbreng te geven bij het beleid van Trump met betrekking tot immigratie en de economie. Twee kwesties waar Musk de laatste tijd erg uitgesproken over is.

Musk zou Trump ook hebben ingelicht over een plan voor een datagedreven project, dat hij samen met miljardair en zakenman Nelson Peltz heeft ontwikkeld, om kiezersfraude te voorkomen, aldus de krant.

Samen met Peltz zou Musk daarnaast een campagne zijn gestart om machtige zakenmensen en CEO’s in de VS ervan te overtuigen om de verkiezingscampagne van president Biden niet te steunen.

De politieke switch van Musk

Tot twee jaar geleden wisselden Musk en Trump nog openlijk beledigingen uit. Maar hun relatie zou nu sterk zijn verbeterd, omdat Musks denkbeelden steeds meer overeenkomen met die van Trump. Zo zouden ze elkaar maandelijks bellen.

Trump heeft Musk, een van de rijkste mensen ter wereld, verteld dat hij een manier wil vinden om hem meer te betrekken als hij in november wint. De voormalige president is op zijn beurt onder de indruk van de rijkdom van Musk en heeft de rechtse wending in de politiek van de Tesla CEO omarmd.

Musk heeft gezegd dat zijn politieke activiteit "redelijk gematigd" is en heeft de afgelopen jaren kleinere bedragen gedoneerd aan Democraten en Republikeinen, volgens de gegevens van de Federal Election Commission.

Zijn politieke voorkeur verschoof publiekelijk in mei 2022, toen Musk tweette dat hij Republikeins zou stemmen, omdat Democraten "de partij van verdeeldheid en haat zijn geworden, dus ik kan ze niet langer steunen."

LEES OOK: Winst van Donald Trump bij de presidentsverkiezingen pakt slecht uit voor Amerikaanse staatsobligaties, waarschuwt miljardair en beursgoeroe Bill Gross