Het veelbesproken Rusland-rapport van speciaal onderzoeker Robert Mueller kwam afgelopen week naar buiten.

Het wekte de indruk dat de Amerikaanse president Donald Trump wordt tegengewerkt door zijn eigen medewerkers, maar Trump ontkent dat nu. Hij zegt dat zijn medewerkers gewoon naar hem luisteren.

In het rapport schrijft Mueller dat de pogingen van Trump om het onderzoek te dwarsbomen “vaak niet succesvol waren”, maar dat dat vooral kwam doordat de mensen die de verzoeken van Trump moesten uitvoeren, “dat weigerden“.

In het rapport, dat donderdag naar buiten kwam, worden zeker tien voormalig medewerkers genoemd die de bevelen van Trump niet opvolgden, zoals voormalig FBI-directeur James Comey en de voormalig advocaat van het Witte Huis Don McGahn.

Afgelopen maandag vroeg CNN daarom aan Trump of hij zich zorgen maakte om het feit dat zijn medewerkers zijn bevelen niet opvolgen.

“Mijn medewerkers voeren mijn opdrachten gewoon uit”, zei Trump.

Desondanks zeggen mensen die nauw samenwerken met de president tegen CNN dat hij woedend is op de medewerkers die in het rapport worden genoemd, met name op McGahn.

Lees ook op Business Insider

Op Twitter plaatste Trump dan ook een aantal woedende berichten, die vooral op McGahn gericht leken te zijn. Hij zei dat de verklaringen van een aantal getuigen tegenover Mueller “bullshit” waren.

Waar die woede jegens McGahn vandaan komt? Volgens Mueller heeft McGahn uitgebreide aantekeningen gemaakt van zijn gesprekken met Trump.

Trump zelf ontkent dat op Twitter. “In het rapport van Mueller, dat is geschreven door 18 boze democraten die mij haten, wordt veel over mij gezegd door bepaalde mensen. [Hun statements] hebben ze bedacht en zijn niet waar. Let vooral op de mensen die zogenaamd aantekeningen hebben gemaakt, de aantekeningen bestonden niet totdat ze nodig waren.”

Hij voegde nog toe: “Ik wilde nooit getuigen, het was voor mij niet nodig om te reageren op wat er over mij wordt gezegd in het rapport. Sommige dingen zijn bullshit en staan er alleen in omdat ze anderen in een goed daglicht (of mij in een kwaad daglicht) stellen. Dit rapport is een illegale hoax die nooit gemaakt had mogen worden.”

Lees meer over het rapport van Mueller: