Motorola brengt nog dit jaar een goedkope smartphone uit. De Moto E kost slechts 119 euro. 

Dit maakte Motorola dinsdag bekend tijdens een persconferentie.

Vorig jaar kwam het bedrijf na jarenlange afwezigheid voor het eerst weer met een smartphone voor de Nederlandse markt: de Moto G. Deze telefoon is te koop voor de zachte prijs van 219 euro in de versie met 16 GB. Motorola doet er nu nog een schepje bovenop met de Moto E, die maar 119 euro gaat kosten.

De Samsung Galaxy S5 lijkt ineens wel erg prijzig met een adviesprijs van 699 euro. De iPhone 5s begint zelfs pas bij die prijs. Om te kijken wat je nu eigenlijk krijgt voor de 119 euro die je betaalt voor de Moto E, vergelijken we de eigenschappen van deze telefoon met de Samsung Galaxy S5.

Moto E

De Moto E draait op Android 4.4 (Kitkat), de Samsung S5 ook. Als we naar het scherm gaan kijken worden de eerste verschillen zichtbaar. Het scherm van de budgetsmartphone heeft een zeer lage resolutie van 540 x 960 pixels. De Samsung S5 heeft 1920 x 1080 pixels. Kijk je graag films op je telefoon, dan kun je dus beter voor de Samsung gaan.

Het werkgeheugen van de Moto E is met 1GB slechts de helft van de S5. Opladen moet ook vaker, de accu is met 1980 mAh een stuk minder sterk. De opslagcapaciteit is 4GB, in tegenstelling tot de minimaal 16GB van de S5.

Snel internetten kun je ook wel vergeten met de Moto E, het toestel biedt alleen ondersteuning aan 3G.

Zakelijk of ultrasimpel?

Wil je een snelle telefoon met een sterke accu, haarscherp de nieuwste films kijken, snel internet en een goede camera op je telefoon? Dan kun je zeker beter voor een duurdere smartphone zoals de S5 gaan.

Voor zakelijk gebruik biedt deze smartphone zoveel voordelen ten opzichte van budget smartphones, dat de keus snel gemaakt is.

Is er dan wel een markt voor de Moto E? Ja, voor mensen die alleen thuis via wifi spelletjes spelen op hun smartphone en kinderen die willen Whatsappen met klasgenoten. Wellicht ook een goed idee voor mensen die altijd binnen twee  maanden hun nieuwe smartphone kapot laten vallen, in de wasmachine stoppen of kwijtraken.

Lees ook

Nieuw is eraf: amper meer tablets verkocht in 2014

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl