• Het op tijd betalen van facturen van ondernemers is voor veel ministeries, provincies en gemeenten een uitdaging.
  • Facturen worden rond de 9 van de 10 keer op tijd betaald, wat onvoldoende is volgens minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat.
  • Zij gaat om tafel met onder andere Vereniging Nederlandse Gemeenten om te kijken waar de problemen en mogelijke oplossingen liggen, schrijft Binnenlands Bestuur.

Ministeries, provincies en gemeenten hadden vorig jaar meer moeite met het tijdig betalen van facturen van ondernemers. Hoewel het gemiddelde genomen in iets meer dan 9 op de 10 gevallen goed gaat is dat niet goed genoeg, schrijft Binnenlands Bestuur.

Bij ministeries gaat het gemiddeld het best. Daar werden 96,1 procent van de facturen netjes op tijd betaald. De provincies bleven steken op 93,5 procent en de gemeenten kwamen niet verder dan 90,7 procent.

Onder ministeries valt Defensie op als slechtste presteerder met 92 procent van op tijd betaalde facturen. Onder de provincies deed Limburg het niet best met een tijdige betaling in 84,6 procent van de gevallen.

Minister Micky Adriaansens van van Economische Zaken vindt dat het beter moet. Ze wil om tafel met onder andere Vereniging Nederlandse Gemeenten om de problemen de wereld uit te helpen.

Lees het hele artikel op Binnenlands Bestuur: Overheid betaalt ondernemers te laat