Het is een goed jaar om een Franse miljardair te zijn.

De persoonlijke vermogens van Franse miljardairs zijn in 2019 meer dan twee keer zo sterk gegroeid als die van Amerikaanse en Chinese miljardairs, aldus persbureau Bloomberg.

Het totale vermogen van de veertien Franse miljardairs in de Bloomberg Billionaires Index is met 35 procent gegroeid sinds eind 2018. Het vermogen van de Amerikaanse en Chinese miljardairs groeide in dezelfde periode met respectievelijk 17 procent en 15 procent.

Een deel van het succes van Franse miljardairs komt uit China. Drie van de veertien Franse miljardairs in Bloombergs lijst van 500 rijkste mensen ter wereld hebben hun geld verdiend met luxegoederen en cosmetica. Door stijgende vraag vanuit China is juist in die hoek veel geld te verdienen.

Franse miljardairs profiteren van Chinese hang naar luxe

Zo zijn de aandelen van LVMH, het luxeconglomeraat van de Franse miljardair Bernard Arnaul, dit jaar al 47 procent meer waard geworden. Kering, het moederbedrijf van Gucci en Yves Saint Laurent dat wordt geleid door François Pinault, is dit jaar al 29 procent in waarde gestegen.

Ook de aandelen van L'Oréal zitten in de lift. De stijging van 25 procent dit jaar is goed nieuws voor Françoise Bettencourt Meyers, die een derde van het bedrijf bezit.

Arnault, Pinault en Bettencourt Meyers zagen hun bij elkaar opgetelde vermogen dit jaar al met 47 miljard euro zagen groeien, aldus Bloomberg.

Business Insider meldde afgelopen maand dat Bernard Arnault 's werelds derde 'centimiljardair' was geworden. Na Bill Gates en Jeff Bezos is hij de derde persoon die meer dan 100 miljard dollar waard is.

Het succes van de Franse miljardairs volgt op een turbulent 2018. Europese miljardairs sloten het jaar 2.300 miljard dollar 'armer' af. Dat betekende een vermogenskrimp van 7 procent, volgens de 2019 Billionaires Census van Wealth-X.

LEES OOK: De Franse miljardair Bernard Arnault (van Louis Vuitton) hoorde heel even bij een speciale club: net als Jeff Bezos en Bill Gates had hij méér dan $100 miljard