Michelle Obama heeft eindelijk laten weten wat er in de blauwe Tiffany & Co.-doos zat die ze van president Donald Trump en first lady Melania kreeg op de dag van hun inauguratie.

In een sneak peek van het programma Ellen DeGeneres zien we hoe de voormalige presidentsvrouw vertelt dat ze een ‘mooie fotolijst’ kreeg op de trappen van het Witte Huis, enkele uren voor de officiële ceremonie.

De ontmoeting leek misschien een informeel onderonsje, maar de bijeenkomst was zorgvuldig samengesteld en vol ceremonie.

“Kijk, er is een protocol… Het is als een soort staatsbezoek, er word je precies verteld wat je moet doen en waar je moet staan”, aldus Obama. “Nog nooit eerder kreeg ik op zo’n moment een cadeau, dus ik was even van ‘oké’.”

De ongemakkelijke uitwisseling zorgde voor nogal wat aandacht op het internet.

viaGIPHY

Hoewel Barack Obama en Donald Trump elkaar al hadden ontmoet na de verkiezingen, was de inauguratie de eerste keer dat ze elkaar zagen samen met hun vrouwen.

Toen Michelle Obama het cadeau van Melania Trump kreeg, leek het even alsof ze geen idee had waar ze het moest laten.

"Ik dacht: 'Wat moet ik met dit cadeau doen?'", zegt Obama. "Iedereen was al uit beeld verdwenen en niemand kwam de doos aannemen. Ik dacht: 'Moet ik op de foto met de doos?"

Gelukkig liep de vertrekkende president even naar binnen om de situatie te verlichten.

"En toen redde mijn man de dag", zegt Obama. "Zie je, hij pakt de doos en brengt hem naar binnen."

Het interview van DeGeneres met Obama is donderdagavond Amerikaanse tijd te zien in de VS.

LEES OOK: Volgens 50Plus treft het afschaffen van de ‘aflosboete’ arme ouderen – maar dat klopt niet, zegt CBS