Topman Michael Saylor van softwarebedrijf MicroStrategy is al lang positief over de bitcoin. Eerder zei de Amerikaanse ondernemer dat de bitcoin een zeldzame schaarste heeft, waarmee hij voorbij ging aan goud, onroerend goed en andere beleggingen.

Het softwarebedrijf van Saylor kocht onlangs nog eens 4.167 bitcoins voor ongeveer 191 miljoen dollar, waarmee zijn voorraad op 129.218 tokens komt met een waarde van meer dan 6 miljard dollar.

De aankopen vonden plaats tussen 15 februari en 4 april, volgens een verklaring van het bedrijf. Gemiddeld betaalde MicroStrategy 45.714 dollar per bitcoin. De huidige prijs ligt net onder de 46.000 dollar.

Afgelopen maand kreeg MicroStrategy een lening van 205 miljoen dollar van cryptobank Silvergate om meer bitcoins te kunnen kopen. De lening met een looptijd van drie jaar wordt gedekt door ongeveer 820 miljoen dollar aan bitcoin als onderpand.

Saylor ziet de bitcoin als een “magische” opslag van waarde, omdat er volgens de technische opzet van het bitcoinnetwerk maar 21 miljoen tokens worden gecreëerd

MicroStrategy behoort tot een kleine groep van bedrijven die actief bezig zijn om bitcoins aan te houden als onderdeel van de liquide middelen.

LEES OOK: Deze impact kan regulering hebben op crypto in 2022