• Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, wil nog voor het einde van het decennium uitsluitend elektrische personenwagens produceren.
  • De Duitse autobouwer is van plan op verschillende continenten acht nieuwe gigafabrieken neer te zetten die accu’s produceren.
  • In totaal wil het bedrijf 40 miljard euro investeren in de transformatie tot e-autobedrijf.

Er is geen andere manier om het te zeggen: het is een keerpunt. Het bedrijf dat de auto met verbrandingsmotor uitvond, neemt afscheid van benzine- en dieselauto’s en stapt volledig over op het elektrische tijdperk.

Tegen 2030 wil Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, “electric only” worden. Daarmee bedoelt de autobouwer dat het alleen nog elektrische voertuigen wil produceren.

De Stuttgarters kondigden dit donderdag aan in een persbericht. Het bedrijf heeft echter een kanttekening toegevoegd: volledig elektrisch waar de markt het toelaat.

De Duitse autofabrikant heeft een duidelijk plan voor de komende acht en een half jaar. Tegen 2022 zal Mercedes-Benz batterij-elektrische voertuigen aanbieden in alle segmenten waarin het merk vertegenwoordigd is. Vanaf 2025 zullen alle nieuwe voertuigplatformen uitsluitend elektrisch zijn. Vanaf dan kunnen klanten voor elk model kiezen uit een volledig elektrisch alternatief.

"Elektromobiliteit wint aan momentum, vooral in het luxesegment waarin Mercedes-Benz zich beweegt. Het omslagpunt nadert en wij zullen klaar zijn wanneer de markten tegen het einde van het decennium volledig overschakelen op elektrische auto's", aldus Ola Källenius, CEO van Daimler en hoofd van Mercedes-Benz.

Om deze reusachtige taak te volbrengen, zal Mercedes-Benz acht gigafabrieken bouwen op verschillende continenten. Op deze locaties wil het bedrijf uit Stuttgart samen met partners in totaal 200 gigawattuur aan accucapaciteit produceren.

De raad van bestuur wil 40 miljard euro investeren in de transformatie naar een elektrisch bedrijf tegen 2030.

[activecampaign form=34]

Lees meer over elektrische auto's: