MediaMarkt mag acht winkels van het failliete BCC overnemen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om winkels in Amsterdam, Barendrecht, Beek, Beverwijk, Delft, Hilversum, Nijmegen en Zoeterwoude. In totaal had BCC iets minder dan zestig winkels.

Na de overname blijft er genoeg concurrentie over, heeft de toezichthouder besloten. Vorige maand liet MediaMarkt al weten interesse te hebben in een overname van acht winkels van zijn failliete concurrent. Het is nog niet bekend wat de overname betekent voor het personeel van deze locaties.

Zonder de BCC-vestigingen heeft MediaMarkt 48 winkels in Nederland. De keten zei vorige maand de vestigingen te willen hebben om winkels te openen op plekken in Nederland waar nog geen MediaMarkt is.

BCC had last van grote verliezen

BCC, met in totaal 58 filialen, ging in september failliet. Het bedrijf leed grote verliezen en had last van een ingezakte markt voor consumentenelektronica. Tegelijkertijd stegen de kosten voor het bedrijf.

Volgens BCC was de elektronicamarkt in het jaar na corona ingezakt. De oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie, het gedaalde consumentenvertrouwen en de lagere consumentenbestedingen maakten het de elektronicamarkt nog moeilijker.

Daarbij stegen de kosten flink voor BCC voor onder meer loon en huur. De keten kon de bedragen niet doorberekenen naar de consument, zoals in andere sectoren wel het geval is, aldus BCC.

LEES OOK: BCC failliet: 5 vragen over je rechten als klant, als je een aanbetaling hebt gedaan