Platenzaak Fame gaat verder als winkel in de bestaande vestiging van Media Markt in het centrum van Amsterdam. Media Markt heeft de resterende muziek- en filmvoorraad en de rechten op de naam van de failliete winkel overgenomen.

Dat maakte de elektronicaketen maandag bekend.

Fame is voor veel muziekliefhebbers een begrip in Amsterdam. De platenzaak waar ook signeersessies met bekende artiesten plaatsvonden, was tot 2013 onderdeel van Free Record Shop. Na het omvallen van die keten maakte de cd- en dvd-winkel een doorstart in winkelcentrum Magna Plaza. Maar dat werd geen succes. In juni werd de zaak door de rechter failliet verklaard.

Het is nog niet bekend hoe en wanneer Fame precies in de Media Markt-vestiging terugkomt. Volgens een woordvoerster wordt er nog gewerkt aan het ontwerp van de verbouwing van de winkel aan de Oosterdokskade.

De voorraad van Fame zou afgelopen weekend eigenlijk worden geveild. Maar de veiling werd op het laatste moment afgeblazen, omdat de Media Markt de circa 6000 cd’s, lp’s en andere producten in een keer overnam. Financiële details van de deal worden niet prijsgegeven.

Media Markt is al sinds 1999 actief in Nederland en telt inmiddels 49 vestigingen. Het bedrijf werkt in het hele land aan het opzetten van activiteiten om meer klanten te trekken.

,,We gaan er alles aan doen om bezoekers een fantastische beleving te geven'', aldus Barry van Ruiven, directeur van Media Markt Nederland. ,,Denk aan optredens, signeersessies en feesten, in lijn met ons doel om van elke Media Markt een ‘pleasure dome’ te maken. De overname van Fame sluit hier perfect op aan.''

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl