Max Verstappen start als vierde in de Grote Prijs van Spanje. De Red Bull-coureur moest in de kwalificatie op het Circuit de Catalunya de Mercedessen en Ferrari-coureur Sebastian Vettel voor laten gaan.

Hij kwam tot een tijd van 1.16,357. De Fin Valtteri Bottas veroverde voor de derde keer op rij poleposition.

Bottas was met 1.15,406 verreweg de snelste. Naast hem start zondag teamgenoot Lewis Hamilton, die met 1.16,040 de tweede tijd klokte. De twee Mercedes-coureurs domineerden samen de voorgaande vier grands prix van dit seizoen.

Vettel kwam tot 1.16,272 en staat naast Verstappen op de tweede startrij. Daarachter vormen de Ferrari van Charles Leclerc en de Red Bull van Pierre Gasly de derde rij.

Verstappen vond de vierde plaats geen reden om blij te zijn. ,,Hoe vaak ben ik niet al vierde geweest in de kwalificatie”, mopperde de Nederlander bij Ziggo Sport. ,,We kwamen hiernaartoe met updates aan de Red Bull. Dan wil je dichter bij de andere topteams staan en dat is niet het geval. Dus ben ik over het algemeen niet tevreden.”

Het enige positieve was volgens de 21-jarige Nederlander dat hij de Ferrari van Leclerc voorbleef. Voor de race voorziet Verstappen ook vooral een strijd met de Ferrari’s. ,,Mercedes zal veel te snel zijn. We moeten met Ferrari vechten voor een podiumplaats.”

Lees meer over Max Verstappen:

Lees ook op Business Insider