Max Verstappen rijdt ook de komende drie seizoenen voor Red Bull. De 20-jarige coureur heeft zijn contract verlengd bij het Oostenrijkse F1-team.

Red Bull maakte het nieuws bekend in het Texaanse Austin, waar komende weekend de GP van de Verenigde Staten wordt verreden.

De Limburger maakte in 2015 zijn debuut in de Formule 1 bij Scuderia Toro Rosso op 17-jarige leeftijd. Een jaar later werd hij na vier races gepromoveerd naar het grote moederteam, Red Bull Racing.

Hij won meteen in Spanje en werd daarmee de jongste racewinnaar ooit in de Formule 1. Ook dit seizoen heeft Verstappen een race gewonnen, in Maleisië.

De zoon van Jos Verstappen stond nog onder contract tot en met volgend seizoen bij Red Bull, dat de derde plaats bezet in het kampioenschap voor constructeurs.

Mercedes of Ferrari zat er niet in

De afgelopen maanden werd Verstappen herhaaldelijk in verband gebracht met een overstap naar Mercedes of Ferrari. De Limburger was ontevreden over Red Bull en met name de onbetrouwbare Renault-motor. Hij haalde al meerdere keren de finish niet door technische problemen.

Maar een stap omhoog zit er voor Verstappen voorlopig niet in. Bij Ferrari staat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel onder contract en Mercedes heeft Lewis Hamilton, die tot nu toe driemaal de titel veroverde.

"Zij zullen niet op mij zitten te wachten als ploeggenoot, dus dat gebeurt alleen als het team dat écht graag wilt", gaf hij eerder deze week aan in een interview met het AD.

Kansen bij Red Bull

Verstappen wil koste wat het kost eerste coureur worden. "Als ik iets niet wil, is ergens als tweede rijder gaan rijden. Dan stop ik liever."

Bij Red Bull ziet hij wat dat betreft kansen. "Ik voel me bij dit team op mijn gemak, met iedereen klikt het goed, dat is heel belangrijk."

Teambaas Christian Horner is in elk geval tevreden. "Max is een pure racer en over zijn talent valt niet te twisten", aldus Horner. "Door de langere samenwerking kunnen we nu een team rondom Verstappen bouwen."

Vraag is wat Verstappen gaat verdienen. Onder zijn oude contract tikte de Limburger naar verluidt zo'n 2,5 miljoen euro per jaar binnen. Zijn nieuwe salaris ligt tussen de 8 en 10 miljoen euro per jaar, schat De Telegraaf.

LEES OOK: Hoe is het nu met Michael Schumacher na zijn ski-ongeluk?

MIS OOK NIET: Dit verdient Michael van Gerwen met darten – en zo geeft hij zijn geld uit