• Ondernemer Max Schuppert heeft een bidon bedacht die je via de onderkant kunt vullen.
  • In het tv-programma Dragons’ Den zag investeerder Pieter Schoen wel iets in de uitvinding.
  • Schoen zegde 1 miljoen euro toe om de ontwikkeling van de drinkfles te financieren.

Max Schuppert was niet de beste voetballer, maar dat bracht de 27-jarige Holtenaar op een idee.

Elke keer als hij langs de kant zat als wisselspeler moest hij van de trainer de bidons bijvullen. En dat was een heel gedoe. Alle doppen eraf draaien, stuk voor stuk bijvullen en de doppen er weer op.

Dat kan efficiënter, dacht Schuppert. Hij bedacht een bidon die via de onderkant is bij te vullen door ‘m op een speciale paal te zetten.

Donderdag liet hij zijn uitvinding zien in het tv-programma Dragons’ Den. Snel en bovendien coronaproof, pitchte Schuppert voor de juryleden.

Schuppert wil zich in eerste instantie richten op sporten als voetbal en hockey, maar ook festivals en scholen zijn mogelijke afnemers.

Investeerder Pieter Schoen zag wel iets in de bidon en de speciale krat die Schuppert erbij heeft bedacht. Met het systeem kunnen alle drinkflessen in een keer bijgevuld worden zonder ze uit de krat te halen.

Schoen zegde 1 miljoen euro toe om de bidons te ontwikkelen. "Begin april hebben we een gesprek over hoe en wat", zegt Schuppert tegen De Gelderlander. "En dan kunnen we hopelijk binnenkort de productie opstarten. Supergaaf!"

[activecampaign form=30]

Lees meer over Dragons' Den: