Beursbaas Maurice van Tilburg stopt op eigen verzoek bij Euronext Amsterdam. De bestuursvoorzitter van de Nederlandse tak van het Europese beursbedrijf wil zich storten op ‘persoonlijke projecten’, aldus het persbericht.

“Ik heb besloten een pauze te nemen om me te oriënteren op een volgende stap. Tevens wil ik extra tijd nemen voor mijn gezin”, zegt Van Tilburg tegen De Telegraaf.

De informatietechnoloog die in zijn vrije tijd abstracte kunst maakt, werkt al meer dan twintig jaar op en rond Beursplein 5. Hij begon zijn loopbaan in 1995 bij de optiebeurs EOE. In 2015 werd hij benoemd tot CEO van Euronext Amsterdam.

De beursuitbater heeft zijn opvolger al klaarstaan. Per 1 oktober moet Simone Huis in ’t Veld aan het roer staan van de Amsterdamse beurs. Van Tilburg zal haar nog enkele weken bijstaan om de overgang soepel te laten verlopen.

Huis in ’t Veld komt over van Deutsche Bank Nederland, waar zij nu operationeel directeur is en waar zij sinds 2010 in diverse leidinggevende functies heeft gewerkt. Ze begon haar carrière in de financiële wereld in het jaar 2000 bij Rabobank in Amsterdam. Huis in ’t Veld studeerde Facility Management bij Saxion Hogescholen en sociologie in Amsterdam.

Simone Huis in 't Veld

Haar benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de bijzondere aandeelhoudersvergadering en de toezichthouder. Euronext is naast uitbater van de beurs in Amsterdam ook exploitant van de beurzen in onder meer Parijs, Brussel, Oslo en Dublin.

Euronext meldde verder dat topman Stéphane Boujnah is voorgedragen voor een nieuwe termijn en dat Håvard Abrahamsen is genomineerd als bestuurslid. Ook voor de raad van commissarissen zijn nominaties gedaan.

LEES OOK: Merel van Vroonhoven verdient nu ruim 2 ton als AFM-voorzitter, maar stopt per 1 september om les te geven in het speciaal onderwijs