• Topbelegger Mark Mobius zegt dat crypto meer op een religie lijkt dan op een belegging.
  • In een interview met CNBC stelt hij dat crypto zou moeten worden gezien als vermaak en niet als investering.
  • De oprichter van Mobius Capital Partners zegt dat aandelen een betere manier zijn om je in te dekken tegen hoge inflatie.

Topbelegger Mark Mobius zegt dat cryptomunten misschien heel vermakelijk zijn, maar dat beleggen in aandelen een betere manier is om je in te dekken tegen hoge inflatie.

Cryptomunten zouden niet moeten worden gezien als een manier om te beleggen, zei de oprichter van Mobius Capital Partners woensdag in een interview met CNBC. Volgens hem zijn ze bedoeld “om mee te speculeren en als vermaak”.

“Bitcoin en de hele cryptowereld zijn een religie. Het is geen belegging, maar een religie”, zegt hij. “Mensen geloven erin en denken dat ze rijker worden, en dat is prima. Zolang de muziek blijft spelen is het geweldig. Maar op het moment dat de muziek stopt, zitten we in grote problemen.”

Die zogeheten muziek heeft bitcoin en ethereum, de twee grootste cryptomunten ter wereld, vorige maand naar recordhoogten gestuwd. Zelfs meme-tokens als dogecoin en shiba inu hebben wat marktkapitalisatie betreft een plekje in de top 10 verworven.

Maar zelfs met dat in achterhoofd zijn aandelen "zeker weten het antwoord" op de inflatie die naar verwachting in 2022 de hoogste stand in tijden zal bereiken. "Je moet uiteindelijk terug naar aandelen", aldus Mobius tegen CNBC.

Mobius is een pionier op het gebied van investeren in opkomende markten en heeft al eerder zijn vraagtekens gezet bij cryptomunten. In een interview met Bloomberg in september zei hij dat de invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador niet gaat werken. "Je hebt geen bitcoin nodig, je hebt geen cryptomunten nodig", zei hij toen.

Mobius is niet de enige grote naam in de financiële wereld die sceptisch is over cryptomunten. CEO Jamie Dimon van JPMorgan noemde bitcoin onlangs "waardeloos".

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: