• Shiba inu ging donderdag 20 procent omlaag nadat een ‘walvis’ voor 2,3 miljard dollar aan tokens uit zijn digitale portemonnee heeft gehaald.
  • Het gaat om de op een na grootste houder van shiba inu.
  • “Als hij besluit de munten te verkopen zal de shiba inu coin met 99,99 procent in elkaar storten naar nul”, twitterde financieel analist Jacob Oracle.

De ludieke cryptomunt shiba inu ging donderdag fors omlaag nadat een ‘walvis’ voor 2,3 miljard dollar uit zijn digitale portemonnee heeft gehaald. Het begrip ‘walvis’ wordt gebruikt voor grote cryptobeleggers die met hun aandeel in een token de koers van cryptomunten kunnen beïnvloeden.

Het was sowieso een onrustige week voor de shiba inu coin, want het belangrijke cryptoplatform Kraken ziet voorlopig toch af van het faciliteren van de handel in shiba inu.

Lees ook: De ultieme gids voor de 10 meest kansrijke altcoins: waarom beleggers denken dat deze technologische toepassingen cruciaal zijn

Shiba inu nam vorige week kort de negende plek over van dogecoin op de lijst van grootste cryptomunten. Donderdag zakte de munt met zo’n 20 procent naar 0,000050 dollar.

Die terugval is veroorzaakt door het nieuws dat de op een na grootste houder van shiba inu niet minder dan 40 biljoen tokens uit zijn digitale portemonnee heeft gehaald. Vaak is dat een voorbode van een grote verkoop.

De wallet was al een tijdje niet actief en sommige mensen dachten dat de gebruiker de toegangscode kwijt was, maar dat blijkt dus niet het geval.

"Als hij besluit de munten te verkopen zal SHIB met 99,99 procent in elkaar storten naar nul. Oef", twitterde financieel analist Jacob Oracle woensdag.

Roerige maand voor shiba inu coin

Het is niet de eerste keer dat een grote cryptobelegger koerschommelingen veroorzaakt van de shiba inu coin. De token steeg in oktober nog met meer dan 20 procent nadat een 'walvis' bijna 277 miljard tokens aanschafte.

De marktkapitalisatie van shiba inu coin bedraagt momenteel 27 miljard dollar. Daarmee is het de 11e cryptomunt ter wereld. De munt steeg in een maand tijd met bijna 570 procent in waarde, terwijl bitcoin als grootste cryptomunt ter wereld in diezelfde periode een stijging van 20 procent liet zien.

Sommige beleggers zijn heel voorzichtig met de munt, omdat ze geen echte gebruikstoepassingen zien. Beursplatform Kraken maakte de zogeheten SHIBArmy deze week enthousiast door te suggereren handel in de munt te gaan faciliteren, maar ziet daar voorlopig toch van af.

[activecampaign form=28]

Meer over crypto? Check dan ook eens deze artikelen: