Bestuursvoorzitter Reed Hastings van online videodienst Netflix runt één van de hipste bedrijven ter wereld. Netflix steekt dit jaar omgerekend 5 miljard euro in tv-series en films, maar de grote baas heeft niet eens zijn eigen kantoor. Hij stuurt de onderneming aan via zijn smartphone.

De reden is niet dat Hastings wars is van uiterlijk vertoon of de behoefte heeft zich te vereenzelvigen met minder bedeeld personeel. Hij heeft gewoon geen kantoor nodig, of zelfs een laptop.

“Zo rond 2008 gaf ik mijn cubicle op, omdat ik geen papieren meer hoefde te ondertekenen”, zegt Hastings in de podcast Masters of Scale. Hastings vertelt dat Netflix rond die tijd vooral DocuSign gebruikte. Daardoor verdween de noodzaak voor fysiek papier en een eigen kantoor voor de directeur.

Mijn telefoon wordt m’n kantoor

“Ik kwam erachter dat ik zelden mijn bureau gebruikte, ik had ’t ook echt niet nodig. Het is voor mij beter om overal op kantoor mensen te ontmoeten”, vertelde Hastings afgelopen jaar aan The New York Times.

“Mijn laptop is mijn kantoor”, gaat hij verder in de podcast. Maar zelfs dat is aan het veranderen. “Ik neem af en toe nog mijn laptop mee, maar verschillende dagen heb ik genoeg aan mijn telefoon. Ik ga steeds meer die kant op.”

Hastings vertelt in de podcast ook dat hij in 2005 een half jaar in Rome woonde met zijn familie. In die tijd was Netflix nog een bedrijf dat alleen in de Verenigde Staten dvd’s per post verstuurde. De topman stelde dit ‘internationale’ jaar met zijn kinderen lang uit, maar besloot uiteindelijk om het toch maar gewoon te doen.

Gedurende het hele jaar leefde hij om-en-om  twee weken in Rome en Californië. Volgens Hastings was dat een uitdaging, maar het maakte Neflix als bedrijf ook meer gedisciplineerd.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: De herrieschopper van Porsche noemt het verdienmodel van Tesla onhoudbaar en ‘immoreel’