De gemiddelde prijs van een maaltijdbox is in de afgelopen twee jaar gemiddeld met zo’n 6 procent gestegen. Dat is iets minder dan de gemiddelde prijsstijging van 7 procent van producten in de supermarkt, blijkt uit onderzoek van Foodboxen.nl.

Er zijn wel grote verschillen tussen de aanbieders van maaltijdboxen. Zo steeg de prijs van een Veganbox met maar liefst 14 procent, terwijl de prijsstijgingen van aanbieders Versh en Familiebox tot respectievelijk 1,6 en 1,2 procent beperkt bleven.

De maaltijdbox kreeg tijdens de coronapandemie een flinke boost en lijkt echt een blijvertje te zijn. De gemiddelde prijs bedraagt nu 41,98 euro voor drie maaltijden voor twee personen, terwijl dat in 2020 nog 39,57 euro was.

De gemiddelde prijs per maaltijd is momenteel dus 7 euro. Dat is inclusief bezorging, maar exclusief eventuele kortingen. Vrijwel alle aanbieders komen met codes voor in elk geval een behoorlijke korting op je eerste bestelling.

De maaltijdbox van Ekomenu is de duurste van de populaire aanbieders. Deze kost 44,49 euro. De maaltijdbox van Versh is met een prijs van 32,50 euro de goedkoopste.

LEES OOK: Zo wil Mealhero uit België zich onderscheiden van andere maaltijdboxen: gezonde diepvriesmaaltijd uit slimme stoomoven in maximaal 35 minuten