De Chinese autofabrikant Xpeng toonde deze week het nieuwste model: de Xpeng G6. Het is een elektrische SUV die de concurrentie met de populairste elektrische auto ter wereld aan durft te gaan: de Tesla Model Y.

Eén van de manieren waarop Xpeng de concurrentie aangaat, betreft de prijs. Hoewel we de specifieke Nederlandse verkoopprijs nog niet weten, heeft Xpeng wel gezegd dat de auto in aanmerking komt voor de aanschafsubsidie SEPP. Dat houdt in dat hij voor minder dan 45.000 euro in de showroom zal komen te staan.

Aan de andere kant levert de Chinese fabrikant op papier veel meer auto en betere technologie dan Tesla. We noemen een 800-volt accustructuur, waardoor laadsnelheden van 280 kW gehaald kunnen worden, maar ook een enorm compleet uitrustingsniveau dat standaard op alle – dus ook het goedkoopste – modellen te vinden is.

Autoredacteur Dennis Wilman mocht de Xpeng G6 alvast van dichtbij onder de loep nemen. Bekijk de slideshow met de punten die hem opvielen:

Maak kennis met de Xpeng G6 die het gaat opnemen tegen de Tesla Model Y

LEES OOK: De Vision Neue Klasse X is een voorproefje van BMW’s nieuwe volledig elektrische SAV (zo noemt het Duitse merk zijn SUV’s)