Het zakelijke sociale platform LinkedIn introduceert een nieuwe functie: wie toe is aan een nieuwe baan, kan dit via een speciale knop aangeven, waarop LinkedIn het signaal toespeelt aan recruiters.

De nieuwe functie wordt in eerste instantie in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigde Koninkrijk en Australië wordt geïntroduceerd.

LinkedIn wordt aan de ene kant gebruikt door werknemers die profielen met cv’s op het platform zetten; en aan de andere kant zijn er recruiters die LinkedIn afgrazen op zoek naar geschikte kandidaten voor vacatures. Die twee groepen wil LinkedIn directer met elkaar in contact brengen.

LinkedIn tippen

Gebruikers kunnen aangeven dat ze open staan voor een nieuwe baan en ook preferenties opgeven voor het soort functie dat ze zoeken.

jobs_home___linkedin

LinkedIn stelt dat recruiters het signaal krijgen dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, maar dat dit signaal verborgen blijft voor de HR-afdeling van je huidige werkgever.

Echt? De site Quartz bekeek de kleine lettertjes en ontdekte een belangrijk voorbehoud dat LinkedIn maakt.

Er is namelijk geen garantie dat elke onderneming accuraat is geclassificeerd met de juist code, stelt LinkedIn. Ofwel: het valt niet helemaal uit te sluiten dat de HR-afdeling van je eigen bedrijf per ongeluk toch een seintje krijgt dat je uitkijkt naar een andere baan.

LEES OOK: Een social media-trainer en een auteur van 2 boeken over LinkedIn vertellen waar een goed profiel aan moet voldoen