• Familiebedrijf Boels Rental uit Limburg is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de grootste spelers in Europa voor de verhuur van machines en gereedschap aan bedrijven en particulieren.
  • Financieel directeur Jan Piet Valk wil de omzet graag naar 2 miljard euro brengen, zegt hij tegen CFO.nl.
  • Maar bij dit groeipad wordt aandacht voor duurzaamheid steeds belangrijker.

Familiebedrijf Boels Rental uit Sittard is de afgelopen jaren stilletjes uitgegroeid tot een Europese gigant op het gebied van de verhuur van machines en gereedschap aan particulieren en professionals in de bouw, industrie en petrochemie. Het bedrijf is marktleider in de Benelux en naar eigen zeggen inmiddels de nummer twee in Europa.

De omzet is gegroeid van 653 miljoen euro in het pre-coronajaar 2019 naar 1,3 miljard euro in 2021. En afgelopen jaar is de omzet verder uitgebouwd naar 1,5 miljard euro, zegt financieel directeur Jan Piet Valk tegen CFO.nl, zowel organisch als via overnames. “Mijn doel is met het hele bedrijf die 2 miljard euro grens te doorbreken.”

Valk geeft aan dat de groei gepaard gaat met toenemende aandacht voor duurzaamheid. “We kijken bij de aanschaf van machines en de wijze waarop we ons business model verfijnen ook voortdurend naar onze CO2footprint.”

LEES HIER het hele interview met CFO Jan Piet Valk van Boels Rental op CFO.nl: “Ik heb hier die echte CFO-rol naast de CEO”