Je hebt ’s middags een afspraak met een belangrijke klant, maar na een ochtend in een ongeventileerde vergaderzaal ruikt je overhemd niet bepaald fris meer. Een schoon exemplaar heb je niet bij je en tijd om naar de stomerij te gaan is er niet.

Of je krijgt een plensbui op je kop en komt thuis met een doorweekte jas, terwijl je ’s avonds een date hebt. Hoe krijg je die muffe geur er snel uit?

In deze gevallen biedt de LG Styler uitkomt. Met de stoomkast van de Koreaanse fabrikant kun je thuis of op kantoor je kleding in een uurtje opfrissen. Dat is niet goedkoop: de Styler kost 2199 euro en is in Nederland verkrijgbaar via Wehkamp.nl.

Business Insider mocht het apparaat enkele weken testen. We stopten verschillende kledingstukken in de kast, van winterjassen en maatpakken tot T-shirts en sjaals. Dit zijn onze bevindingen.


De LG Styler is een slanke, stijlvolle kast van 45 centimeter breed, 59 centimeter diep en net geen twee meter hoog.

lg styler

Het apparaat heeft ongeveer dezelfde hoogte en diepte als een doorsnee garderobekast op de slaapkamer. Dat is ook waar LG het staande stoomapparaat heeft bedacht, afgaande op de persfoto's.

Maar ook op kantoor misstaat het stijlvolle ontwerp niet, al glimt de donkerbruine (pardon, espresso-kleurige) deur enorm. Wie daar niet van houdt, kan beter kiezen voor een zilverkleurig design. Overigens kun je zelf kiezen welke kant de deur opendraait.

Het gewicht van 82 kilo is niet mals. Gelukkig zitten er twee wieltjes aan de onderzijde, waardoor je het apparaat makkelijk kunt verplaatsen als je de kast achterover kantelt. Voor langere afstanden is een steekkar handig. Zo komen de twee mannen van het koeriersbedrijf de LG Styler ook bij ons kantoor op de eerste verdieping brengen.


Binnenin is ruimte voor drie kledingstukken en een broek.

lg styler

Aan de deur is bovendien een rek bevestigd dat je in de kast kunt plaatsen. Zo kun je ook dingen als een pet, kussen of knuffel reinigen.

Met het rek past er wel minder in de stoomkast. Bij een overhemd, colbert of topje is dat geen probleem, maar bij langere kledingstukken als een jas zul je het rek waarschijnlijk moeten verwijderen.


De Styler is voorzien van drie kledinghangers: twee voor overhemden en jasjes en eentje voor broeken, rokken, sjaals of stropdassen.

lg styler

Tijdens een stoomprogramma vibreert de hanger 180 keer per minuut om kreukels uit de kleding te halen.


Er zijn twee waterreservoirs die je kunt uitnemen.

lg styler

De rechter vul je met water dat nodig is voor het stomen. Een volle tank gaat ongeveer vier stoombeurten mee. De linker vangt het restwater op en is na drie cycli vol. Vergeet je 'm te legen, dan start de Styler niet met het stoomprogramma.


De LG Styler heeft aanraakbediening op de deur. Zo kun je een van de vier programma's starten.

lg styler

Refresh is bedoeld om kleding op te frissen met een stoom, die kreukels en geurtjes moet verwijderen. Het light-programma duurt 20 minuten, normal 36 minuten en heavy ruim een uur.

Kies je voor Sanitary dan gebruikt het apparaat naast stoom ook hitte, bedoeld om kleding (of bijvoorbeeld knuffels) te desinfecteren. Je broek, jas of trui is nagenoeg bacterievrij in een uur en twintig minuten, zowel op de normale als heavy-stand.

Met Gentle Dry kun je kwetsbare kledingstukken die in de wasdroger beschadigen of krimpen in minimaal een half uur voorzichtig drogen. Het langste programma (delicates) duurt 2,5 uur.

Bij de laatste optie, Special Care, kun je tien speciale programma's gebruiken die te downloaden zijn via de LG Smart Styler-app. De smartphone koppel je met de Styler via NFC, dus daar moet je telefoon wel over beschikken. Ook is de app alleen beschikbaar voor Android.


Tijd om de proef op de som te nemen. Mijn pak gaat in de LG Styler, met de pantalon in de speciale broekpers.

lg styler

Het pak was wel aan een opfrisbeurt toe, en inderdaad zijn jasje, broek en overhemd na een uur in de stoomkast vrijwel geurvrij. Maar over de broekpers heb ik mijn twijfels. Volgens LG zorgt het compartiment in de deur voor een superstrakke vouw in de broek, maar na afloop zie ik nauwelijks verbetering.


Zo is het ook met het overhemd. LG belooft een kreukvrij kledingstuk, maar met het eindresultaat durf ik niet voor het altaar te verschijnen.

lg styler

We hebben diverse kledingstukken van verschillende stoffen in het apparaat gestopt en geen enkele keer leverde de LG Styler een kreukvrij resultaat.

Ook de andere programma's stellen teleur. Een natgeregende jas is na het droogprogramma nog steeds vochtig, een kreukelige stropdas ziet er na een uur stomen niet netjes uit en aan een veel gedragen petje blijft een zweterige geur hangen. Bij iets extreme gevallen schiet de stoomkast al snel tekort, en dat is voor een apparaat van 2199 euro spijtig.

Positief punt: na het Sanitary-programma is je jas lekker warm. Wel zo prettig in de winter.


Dan de ultieme kantoortest: een T-shirt met biervlek. Een ongelukje dat op menig vrijmibo voorkomt. Ik kies voor het langste opfrisprogramma van 65 minuten.

lg styler

De vlek zit na de behandeling nog steeds in het shirt. Dat is ook niet verrassend: de LG Styler is een stoomkast, geen wasmachine. Van de penetrante biergeur is niks meer te merken. Wat dat betreft doet de Styler z'n werk.

Maar net als bij het overhemd is het shirt niet kreukvrij. Dan kan de hanger wel 180 keer per minuut vibreren, veel effect heeft dat schijnbaar niet. Je kunt net zo goed je shirt in de badkamer hangen als je een hete douche neemt.

Al met al kan de LG Styler een waardevolle toevoeging zijn voor de werkplek. Snel je jasje of overhemd opfrissen komt zeker in de zakelijke wereld van pas. Maar voor thuis is de Styler met een prijs 2199 euro een dure grap. Voor dat bedrag kun je zo'n honderd keer je pak naar de stomerij brengen. En dan krijg je zeker alles kreukvrij terug.

LEES OOK: Dit zijn overhemden die je wél en niet met een das kunt dragen

MIS OOK NIET: 10 handigheidjes bij het aankleden die iedere man zou moeten kennen