De herfst staat altijd voor wisselvallig weer en kledingdilemma’s. Hoe trotseer je het weer in stijl en zorg je ervoor dat je sweaters schoon en zonder pillen blijven?

Hieronder vind je de makkelijkste hacks!


1. Leer de mouwen van je blouse op de makkelijkste manier oprollen

Foto: Skye Gould/Tech Insider

In plaats van je mouw helemaal oprollen, kun je beter je manchet naar achteren vouwen. Pak vervolgens het onderste gedeelte (het deel wat nu binnestebuiten zit) en vouw het naar boven zodat het over het onderste gedeelte van je manchet zit. De mouwen zullen niet afrollen en zitten op de perfecte plek boven je elleboog.


2. Volg de soms-altijd-nooit-regel bij vesten en jasjes

Foto: J. Crew

De bovenste knoop kun je soms open laten (net waar je zin in hebt), de middelste zou je altijd dicht moeten laten (dat is het meest flatteus) en de onderste knoop zou je nooit dicht moeten doen. De reden daarvoor is dat het vaak rommelig staat.

Heeft jouw jas maar twee knopen? Verander dan de regel naar altijd-nooit. Vergeet ook niet om je jasje open te doen als je gaat zitten.

 


3. Leer hoe je laagjes combineert

Foto: Everlane

Laagjes zijn dé oplossing wanneer het herfstweer wisselvallig is. De belangrijkste tip is om de dikste stoffen te dragen over de dunne stoffen. Je begint dus met de dunste stof en werkt naar buiten toe met dikkere stoffen.


4. Vouw je truien op

Het maakt niet uit hoe zwaar je trui is, het materiaal of wat dan ook: je truien aan een hanger ophangen zorgt ervoor dat het model eruit gaat. Vouw ze dus liever op en leg ze in je garderobekast.


5. Gebruik een sweater stone om pillen weg te halen

Foto: Amazon

Sweater stones zijn gemaakt van poreus vulkaansteen en daardoor uitermate geschikt om de stoffen balletjes (pillen) die onder je armen en langs de naden ontstaan weg te halen. Ga niet met een scheermesje in de weer, voor je het weet maak je je sweater kapot.


6. Draag niet hetzelfde paar schoenen twee dagen op rij

Foto: Wolf and Shepherd

Laat je schoenen een dag rusten tussen het dragen door. Al de kleinste hoeveelheid vocht aan de binnen- of buitenkant van je schoen kan ervoor zorgen dat hij zijn vorm verliest.


7. Weet wanneer een overhemd past, en wanneer niet

Foto: Brooks Brothers

Staat er spanning op de knoopjes als je gaat zitten? Dan is het tijd om je blouse een maat groter te kopen. Let er op dat je overhemd bij je schouders goed zit.


8. Gebruik een waszak

Foto: Amazon.com

Hoewel ze eigenlijk voor bh's bedoeld zijn, zijn waszakjes ook perfect om je sokken bij elkaar te houden in de wasmachine.


9. Vermijd zoveel mogelijk de droger

Je kleding gaat langer mee, ziet er beter uit en blijft dezelfde maat als je het niet in de droger stopt.


10. Stop je jeans in de vriezer

 

jeans, kledinghacks, hacks, herfst, man, kleding

Dat je je jeans beter niet al te vaak kunt wassen (idealiter iedere zes tot twaalf maanden), weet je misschien al. Maar dat betekent niet dat je eventuele luchtjes moet negeren. Begint je jeans een beetje te ruiken, stop hem dan een nacht in de vriezer.