Acteur Leonardo DiCaprio zegt volledig te zullen meewerken aan het onderzoek naar de financiering van de film Wolf of Wall Street, waar een luchtje aan lijkt te zitten.

Eerder dit jaar bleek dat de film – die ironisch gezien over de escapades van de frauduleuze effectenmakelaar Jordan Belfort gaat – mogelijk gefinancierd werd met geld dat uit een Maleisisch staatsfonds komt. Dat fonds werd in 2009 opgericht om de lokale economie te stimuleren, maar het geld lijkt vooral in hele andere dingen te zijn gestoken.

Het Maleisische overheidsgeld zou via de Britse Maagdeneilanden zijn beland bij Red Granite Pictures, het productie- en distributiebedrijf dat de film van DiCaprio financierde, en ook toevallig is opgericht door de stiefzoon van de premier van Maleisië.

Geheel in de stijl van de film zouden er met het geld ook extravagante feesten zijn georganiseerd en een duur verjaardagscadeau voor DiCaprio zijn gekocht. De acteur zegt de cadeaus en het geld te zullen teruggeven als inderdaad blijkt dat het om frauduleus geld gaat.

Het geld werd niet alleen gebruikt om films over criminele miljonairs te betalen. In totaal zou er voor $3,5 miljard zijn gestolen uit het fonds, vermoedelijk door mensen rond de premier.

Met het geld werden onder meer mooie appartementen in Amerika, een vliegtuig ter waarde van 35 miljoen, kunstwerken van Vincent van Gogh en Claude Monet gekocht, aldus de Amerikaanse autoriteiten.