• De Amsterdamse startup Lazy Vegan heeft ruim een half miljoen euro opgehaald bij investeerders Goeie Grutten Impact en Fair Capital Partners.
  • De veganistische diepvriesmaaltijden van het bedrijf zijn nu ook te vinden in België, Denemarken en Zweden.
  • Lazy Vegan wil plantaardig eten makkelijker en toegankelijker maken.

Lazy Vegan, de Amsterdamse startup die veganistische kant-en-klaarmaaltijden maakt, heeft een half miljoen euro aan groeigeld opgehaald. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het bedrag is afkomstig van investeerders Goeie Grutten Impact Fonds en Fair Capital Partners. Die stopten eerder geld in duurzame bedrijven als zeewierboerderij Zeewaar en zeepstartup Seepje.

Met de investering wil Lazy Vegan de activiteiten uitbreiden en naar eigen zeggen ‘het meest onweerstaanbare en impactvolle vegan wokmaaltijden-merk van de wereld worden’.

De kersverse zak met geld zal worden ingezet voor marketing en uitbreiding van zowel assortiment als marktaandeel in Europa.

Vegan kent geen grenzen, ook luie vegans niet

Met dat laatste is Lazy Vegan al druk bezig. Onlangs breidde het bedrijf uit naar Zweden en Denemarken. Vanaf volgende week kunnen consumenten ook bij de Belgische supermarkt Colruyt terecht voor kant-en-klare vegan Thai Green Curry of Tikka Masala.

“In Nederland associeer je diepvries misschien met bitterballen en snacks", vertelde commercieel directeur Bas Dijkstra al eerder aan Business Insider over de grensoverschrijdende aantrekkingskracht van Lazy Vegan. "Maar zeker in Scandinavië en Duitsland zijn groenten en maaltijden uit de diepvries heel belangrijk, en terecht. De voedingswaarde en de vitaminen blijven behouden. De tijd tussen oogst en bereiden van de ingrediënten houden we bij Lazy Vegan zo kort mogelijk."

Naast vegans te helpen om snel en eenvoudig een smakelijke maaltijd zonder dierlijke producten op tafel te zetten, wil Lazy Vegan het andere consumenten ook makkelijk maken om bijvoorbeeld vlees een dagje over te slaan.

Lees meer over plantaardig eten: