Niet iedereen is het eens met de keuze van zakenblad Forbes om de 20-jarige Kylie Jenner een plaats te geven op de lijst van selfmade miljardairs in de Verenigde Staten.

Woensdag publiceerde Forbes zijn lijstje van vrouwelijk miljardairs in de VS met Jenner prominent op de cover.

Haar vermogen wordt geschat op ongeveer 900 miljoen dollar. Daarmee zou ze op 20-jarige leeftijd op weg zijn om de jongste selfmade miljardair ooit te worden, vóór Mark Zuckerberg van Facebook.

Zuckerberg werd op z’n 23e miljardair.

Maar niet iedereen is het met Forbes eens. Punt van controverse is de aanduiding ‘selfmade’, zo blijkt uit de reacties op Twitter.

Comedyster Franchesca Ramsey laat in een tweet weten dat de aanduiding selfmade niet spoort met het feit dat Jenner in een miljonairsgezin werd geboren.

Zelfs de website dictionary.com laat zich niet onbetuigd:

Je kunt het levensverhaal van Jenner inderdaad niet scharen onder het kopje 'van krantenbezorgster tot miljonair'.

Kylie is de dochter van Kris Jenner - de ex-vrouw van advocaat Robert Kardashian - en de voormalig Olympisch tienkamper Caitlyn Jenner. Kylie's jeugd is deels vastgelegd in de bekende realityshow Keeping Up With the Kardashians.

Inmiddels overstijgt het vermogen van Kylie Jenner ruimschoots dat van andere familieleden, inclusief haar zus Kim Kardashian West.

net worth of kylie jenner and kim kardashian west

Foto: Jenny Cheng/Business Insider

Het vermogen van de 20-jarige Kylie is fors gestegen dankzij het succes van haar cosmeticalijn Kylie Cosmetics. Forbes waardeert dit bedrijf op 800 miljoen dollar, op basis van een geschatte omzet van 330 miljoen dollar afgelopen jaar.  Kylie Jenner is de enige eigenaar.

Forbes gebruikt de aanduiding selfmade om onderscheid te maken tussen rijke mensen die vermogen hebben geërfd en degenen die hun vermogen hoofdzakelijk op andere manieren hebben verdiend.

"Iedereen die zelf een fortuin heeft opgebouwd en dat niet heeft geërfd, beschouwen we als selfmade", geeft Forbes aan.

Zo staat de rijkste vrouw ter wereld, Alice Walton, niet op de lijst van selfmade miljardairs. Walton is erfgename van het imperium van supermarktketen Walmart en heeft naar schatting een vermogen van 46 miljard dollar.

Boven aan de lijst van vrouwelijke selfmade miljardairs van Forbes prijkt Diane Hendricks, medeoprichter van ABC Supply. Hendricks heeft naar schatting een vermogen van 4,8 miljard dollar, dus ongeveer een tiende van wat Walton bezit.

LEES OOK: De waanzinnige opmars van Famke Louise, Nederlands meest gehate artiest die miljoenen views op YouTube heeft