De Formule 1 is vanaf volgend seizoen tegen betaling te zien bij Ziggo en KPN. De nieuwe houder van de uitzendrechten Nordic Entertainment Group maakte bekend dat de races zowel via Ziggo als KPN te zien zullen zijn, waar tot dit seizoen klanten van Ziggo zonder bijbetaling konden kijken. De NOS mag op zijn beurt drie jaar lang de race op Zandvoort live brengen. Ook mag NOS samenvattingen van de overige races uitzenden.

Nu heeft Ziggo de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport nog in handen. Klanten van KPN konden ook de Formule 1 wel kijken, maar moesten daarvoor extra betalen. Eerder werd bekend dat vaste F1-commentatoren Olav Mol en Jack Plooij van Ziggo niet mee mochten naar Viaplay.

De NOS heeft los van de Grand Prix van Zandvoort het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1-seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting van maximaal vijftien minuten van iedere Grand Prix uit te zenden.

Ook Premier League weg bij Ziggo

De Premier League, de Engelse voetbalcompetitie, is vanaf 2022 te zien via streamingplatform Viaplay. Eerder verzekerde de Nordic Entertainment Group, oftewel de NENT Group, zich al van de uitzendrechten van de Formule 1, het darts en de Duitse Bundesliga.

In Nederland wordt de Premier League momenteel nog uitgezonden door Ziggo Sport. De zender laat op sociale media weten dat Ziggo de Premier League in het volgende seizoen van 2021-2022 nog zal uitzenden en dat de rechten pas in het seizoen daarna verhuizen.

LEES OOK: De belangrijkste persoon bij de climax van het Formule 1-seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is mogelijk de 42-jarige Australische wedstrijdleider