• Project CHARM is inmiddels uitgegroeid tot een van de duurste ICT-projecten van de overheid tot nu toe en is al 5 jaar uitgesteld. Minister Harbers grijpt daarom in, zo meldt AG Connect.
  • CHARM heeft als doel om de ICT van verkeerscentrales voor verkeersmanagement van het hoofdwegennet te versimpelen.
  • Harbers wil dat de planning en kwaliteitsmonitoring van het project verbetert. Lukt dat niet, dan moeten daar consequenties tegenoverstaan voor de leveranciers.

Het is ondertussen niet heel ongewoon meer dat ICT-projecten van de overheid duurder uitvallen en meerdere keren worden uitgesteld, maar het lijkt wel erg uit de hand te lopen bij project CHARM (Common Highways Agency Rijkswaterstaat Model).

Dit project is inmiddels uitgegroeid tot een van de duurste ICT-projecten van de overheid tot nu toe en is al 5 jaar uitgesteld. Minister Harbers van Infrastructuur grijpt daarom in, schrijft techplatform AG Connect.

CHARM heeft als doel om de ICT van verkeerscentrales voor verkeersmanagement van het hoofdwegennet te versimpelen. Hoewel het al klaar zou moeten zijn, is het project tot dusverre alleen maar uitgesteld. Minister Harbers stelt dan ook dat hier verandering in moet komen. Met extra capaciteit moet er een betere planning en kwaliteitsmonitoring worden opgesteld.

Lees het hele artikel op AG Connect: Minister grijpt hard in bij falend ICT-project CHARM