• De Britse koninklijke familie heeft een enorm vermogen, bestaande uit onder meer vastgoed en privébezittingen.
  • Een groot deel van de jaarlijkse inkomsten komt uit de zogeheten Sovereign Grant, een ruime toelage van de Britse belastingbetaler.
  • Maar Charles haalt ook inkomsten uit het hertogdom Lancaster, een privélandgoed dat omgerekend bijna 750 miljoen euro waard is.
  • Lees ook: Kroning van Charles bomvol religieuze rituelen en symboliek en is vooral ceremonieel

Bij het overlijden van zijn moeder Elizabeth II werd kroonprins Charles meteen koning, onder de naam Charles III. Zaterdag vindt de officiële kroningsceremonie plaats in aanwezigheid van tal van buitenlandse gasten. Ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn erbij.

Financieel gezien gaat Charles er niet op achteruit als nieuwe koning. Integendeel. Forbes schat dat Charles voor omgerekend bijna 500 miljoen euro aan privébezittingen heeft geërfd van zijn moeder.

Pas over 90 jaar wordt officieel bekend wat Charles heeft geërfd, want het testament van Elizabeth II ligt de komende negen decennia goed opgeborgen in de kluis.

Bekijken de slideshow voor een uitgebreide blik op de financiën koning Charles III en andere leden van de Britse koninklijke familie.

Zo verdient de Britse koninklijke familie jaarlijks miljoenen

LEES OOK: Kersverse koning Charles III staat voor paar pittige hoofdpijndossiers over familie