• Schiphol zou tot uiterlijk het einde van het jaar een limiet op het aantal vertrekkende reizigers mogen hanteren, vindt KLM-topvrouw Marjan Rintel.
  • Rintel zei tijdens het World Aviation Festival in Amsterdam dat Schiphol alle opties moet bekijken om de problemen bij de beveiliging op te lossen.
  • Bij hetzelfde evenement zei scheidend Schiphol-directeur Dick Benschop dat de luchthaven al verbetering ziet na de “ernstige operationele problemen” in de zomer.
  • Lees ook: 1 op 3 beveiligers op Schiphol zoekt andere baan: worden er straks nóg meer vluchten geannuleerd?

Schiphol zou tot uiterlijk het einde van het jaar een limiet op het aantal vertrekkende reizigers mogen hanteren. Dat vindt KLM-topvrouw Marjan Rintel die zegt dat de luchtvaartmaatschappij er bij het vliegveld op zal aandringen om de termijn te verkorten. De luchthaven verlengde onlangs het maximum voor het aantal vertrekkende reizigers tot eind maart.

De limiet werd verlengd omdat er nog altijd problemen zijn met het aantal beveiligers op Schiphol. Die kunnen een grote toestroom van het aantal reizigers niet tijdig verwerken. Rintel zei tijdens het World Aviation Festival in Amsterdam dat Schiphol alle opties moet bekijken om de problemen bij de beveiliging op te lossen.

Ook het weer afschaffen van een roostersysteem dat efficiënter is, maar zeer impopulair bij de beveiligers, zou op tafel moeten liggen. “Ze moeten moeilijke beslissingen nemen om deze problemen op te lossen.”

Bij hetzelfde evenement zei scheidend Schiphol-directeur Dick Benschop dat de luchthaven al verbetering ziet na de “ernstige operationele problemen” in de zomer.

LEES OOK: Schiphol beperkt het aantal reizigers ook de hele winter nog