KLM vliegt tot en met 15 maart niet naar China vanwege het nieuwe coronavirus. De luchtvaartmaatschappij heeft bekendgemaakt tot en met 15 maart niet naar Peking en Shanghai te vliegen.

Wegens de uitbraak van het virus had KLM sinds begin februari vluchten naar China al tijdelijk opgeschort.

Vanaf 16 maart gaat KLM weer vliegen op Beijing en Shanghai, zodat er weer een dagelijkse KLM-verbinding tussen Amsterdam is met het land. Om de dag worden Beijing en Shanghai aangedaan. Vanaf 29 maart zal weer dagelijks op de steden worden gevlogen. Zusterbedrijf Air France vliegt een soortgelijk schema.

De vluchten naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen blijven vooralsnog opgeschort tot en met 28 maart.

KLM zegt de ontwikkelingen van de uitbraak van het coronavirus in China nauwgezet te volgen en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties. Voor klanten blijft de omboekregeling van kracht.

UPS-piloten mogen zelf kiezen

Vanwege het nieuwe coronavirus hebben veel luchtvaartmaatschappijen hun passagiersvluchten van en naar China geschrapt, waaronder de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines en American Airlines.

Maar de meeste vrachtvluchten gaan voorlopig wel door, tot onvrede van sommige piloten bij het Amerikaanse koeriersbedrijf UPS. Die willen even niet meer naar het Aziatische land vliegen, uit angst voor besmetting.

Piloten van UPS kunnen de komende tijd zelf aangeven of ze naar China willen vliegen of niet. Volgens nieuwszender CNBC heeft het concern daarover overeenstemming bereikt met een vakbond.

Volgens CNBC zullen de afhakende piloten komende tijd tijdelijk worden vervangen op de betreffende vluchten. De piloten die afzien van reizen naar China moeten wel zelf verlof opnemen, als ze niet op een andere route kunnen worden ingepland.

LEES OOK: Het coronavirus maakt relatief weinig slachtoffers vergeleken met onder meer SARS – kijk maar in deze tabel