Kim Kardashian West heeft zich op Instagram uitgesproken over de mentale gezondheid van haar man Kanye West.

De rapper wil president worden en hield vorige week tijdens zijn eerste campagnebijeenkomst een emotionele en bij tijd en wijle onnavolgbare speech.

Volgens Kardashian heeft Kanye West een bipolaire stoornis en voelt ze zich gedwongen zich uit te spreken vanwege “alle vooroordelen en misverstanden over mentale gezondheid.”

Kim Kardashian heeft woensdag in een bericht op Instagram uitleg gegeven over de mentale gezondheid van haar man Kanye West.

Het bericht van de realityster is een reactie op de ophef die is ontstaan na de emotionele anti-abortusspeech die Kanye West hield tijdens zijn eerste campagnerally, waarin hij hun 7-jarige dochter North West aanhaalde en een serie inmiddels weer verwijderde tweets plaatste over de familie Kardashian.

“Zoals velen van jullie weten heeft Kanye een bipolaire stoornis”, schrijft Kardashian. “Iedereen die dat ook heeft, of een geliefde met dat probleem in zijn of haar nabijheid, weet hoe ongelooflijk moeilijk en pijnlijk het is om dat te begrijpen.”

Ze zegt nooit in het openbaar gesproken te hebben over de mentale problemen van haar man om zijn privacy te beschermen en die van hun vier kinderen. Maar ze voelt zich nu gedwongen zich uit te spreken vanwege “alle vooroordelen en misverstanden over mentale gezondheid”.

Lees ook op Business Insider

 

View this post on Instagram

Happy Fathers Day to the best dad!!!! Thank you for making life so much fun! You give our kids the most awesome life! I love you so much!!!

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kardashian voelt zich naar eigen zeggen “machteloos” bij de zoektocht naar hulp voor haar man. Ze noemt Kanye een “briljante en gecompliceerde persoonlijkheid” met “scherpe meningen en veel emoties”.

Ze stelt dat de druk die hij voelt als zwarte artiest, het verlies van zijn moeder Donda in 2007 en het isolement tijdens de coronapandemie een zware wissel hebben getrokken op de mentale gezondheid van de rapper.

Aan het eind van haar verklaring vraagt Kim Kardashian het publiek en de media om “medeleven en empathie.” Ze dankt iedereen die zorgen heeft uitgesproken over haar man.

Kanye West heeft zich eerder al uitgesproken over zijn mentale gezondheid. Op zijn album Ye uit 2018 noemt hij zijn bipolaire stoornis.

De rapper sprak ook over zijn manische periodes tijdens een aflevering van de Netflix-serie My Next Guest Needs No Introduction van David Letterman.

“Als je in die staat verkeert, ben je extreem paranoïde over alles en iedereen”, zei hij. “Echt over iedereen, is mijn ervaring. Iedereen lijkt een acteur. Alles is een samenzwering. Je ziet alles. Je hebt het idee dat de regering chips in je hoofd plant. Je hebt het idee dat alles wordt opgenomen.”

West maakte een vergelijking met een gekneusde enkel om zijn punt duidelijk te maken. “Het is een gezondheidsprobleem. Een gekneusd brein is net als een gekneusde enkel”, zei hij. “Als iemand een gekneusde enkel heeft, ga je daar geen druk op uitoefenen. Maar als je brein in de knel komt, doen mensen alles om het slechter te maken.”

LEES OOK: Dit moet je weten over de complexe relatie tussen Donald Trump en rapper Kanye West, die ook een gooi wil doen naar het presidentschap