De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in gevraagd om binnenkort Pyongyang te bezoeken.

De uitnodiging werd mondeling afgegeven door Kim’s jongere zus Kim Yo-jong, die hier vrijdag aankwam bij de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Kim Yo-jong is het eerste lid van de Noord-Koreaanse regerende dynastie dat een bezoek brengt aan het zuidelijke buurland. De president van Zuid-Korea had de invloedrijke zus van Kim Jong-un en de president Kim Yong-nam uitgenodigd voor een gesprek tijdens de lunch zaterdag. In dat gesprek heeft Kim Yo-jong haar uitnodiging gedaan.

Haar bezoek is een mijlpaal in de geschiedenis. Het is voor het eerst sinds de Koreaanse Oorlog in de jaren 50 van de vorige eeuw dat de heersende familie van de dictatuur een lid naar de zuiderburen stuurt, zo meldt The New York Times.

Zoals ook voor haar broer en de rest van de familie geldt, zijn er maar weinig details bekend over zuster Kim Yo-jong. We weten niet hoe haar leven eruitzag voordat ze een vooraanstaande rol in de Noord-Koreaanse regering bemachtigde.

Dit is wat we wel weten over Kim Jong-un's zusje.