De Russische president Vladimir Poetin heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn hulp aangeboden bij het oplossen van problemen op het Koreaanse schiereiland. De twee leiders ontmoetten elkaar donderdag voor topoverleg in de Russische stad Vladivostok.

Het was de eerste keer dat ze elkaar de hand schudden en ook het eerste officiële bezoek van Kim aan Rusland. Volgens Reuters wilde Kim met deze ontmoeting laten zien dat Donald Trump niet de enige wereldleider is die met Poetin wil afspreken.

Maar er speelden ook andere belangen. Zo heeft Kim zijn Russische ambtsgenoot gevraagd om steun in de vastgelopen nucleaire besprekingen met de Verenigde Staten. Poetin zei dat hij Kim’s inspanningen om de betrekkingen van Pyongyang met de VS te normaliseren, verwelkomde.

Toch doet Poetin waarschijnlijk niets dat in strijd is met de sancties van de Verenigde Naties. Joeri Oesjakov, de Russische adviseur voor buitenlands beleid, zei dat de twee leiders geen gezamenlijke verklaringen afleggen of overeenkomsten ondertekenen.

Lees meer over de topontmoeting:

Lees ook op Business Insider