De raad van commissarissen van Just Eat Takeaway wist sinds zondag van mogelijke misdragingen van operationeel directeur Jörg Gerbig.

Dat zegt president-commissaris Adriaan Nühn op de algemene aandeelhoudersvergadering van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

De maaltijdbezorger maakte eerder op de dag bekend dat Gerbig voorlopig zijn functie neerlegt, omdat er signalen zijn van ongepast gedrag op een bedrijfsevenement.

Topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway vertelde aandeelhouders de situatie te betreuren. Hij noemde het ook een “verlies voor het bedrijf.” Het onderzoek naar de gedragingen van de operationeel bestuurder bevindt zich nog in de beginfase en heeft niets te maken met de financiën van het bedrijf.

Just Eat Takeaway staat de laatste tijd zwaar onder druk van ontevreden aandeelhouders door teleurstellende resultaten van dochterbedrijf GrubHub, dat vorig jaar voor 7,3 miljard dollar werd overgenomen. Nühn gaat om die reden niet op voor een nieuwe termijn als president-commissaris.

Financieel topman overleeft revolte onder aandeelhouders

De op één na grootste aandeelhouder in het bedrijf, Cat Rock met een belang van net geen 7 procent, wil ook dat financieel bestuurder Brent Wissink vertrekt.

Cat Rock betichtte het bedrijf ook van misleidende financiële vooruitzichten. Sinds eind juni vorig jaar is Just Eat Takeaway bijna 70 procent van zijn waarde op de beurs kwijtgeraakt.

Onlangs maakte Just Eat Takeaway bekend GrubHub weer te willen verkopen. Nühn waarschuwde aandeelhouders wel dat niemand gebaat is bij een overhaaste verkoop, maar dat het bedrijf niet bang is "harde beslissingen te nemen".

Ondanks de revolte onder aandeelhouders kan financieel topman Brent Wissink wel op zijn post blijven. Op de aandeelhoudersvergadering van het moederbedrijf van Thuisbezorgd stemde een meerderheid voor een nieuwe termijn voor Wissink.

Op de beurs heeft Just Eat Takeaway woensdag in Amsterdam ruim 9 procent van zijn beurswaarde verloren.

LEES OOK: De werkcultuur bij flitsbezorger Gorillas is giftig, zeggen (oud)-werknemers – de CEO zou zich gedragen als een bullebak