Nancy Pelosi, een van de meest vooraanstaande en invloedrijke Democratische politici, heeft in een Amerikaanse talkshow gezegd dat “de tijd dringt” voor de Amerikaanse president Joe Biden om een definitieve beslissing te nemen over zijn kandidatuur voor de verkiezingen van november. Hiermee suggereert ze dat Biden moet heroverwegen of hij daadwerkelijk in de race wil en moet blijven.

Pelosi zei in het interview dat ze Biden zou steunen “wat hij ook beslist”, maar ze gaf ook aan dat ze de gesprekken over de politieke toekomst van Biden wil hervatten na de NAVO-top, die deze week in Washington plaats vindt.

Biden schreef dinsdag in een brief aan zijn partij dat hij niet van plan is om zijn verkiezingscampagne te beëindigen en dat hij nog altijd de juiste kandidaat is om Trump te verslaan, maar steeds Democratische partijleden zijn daar flink over aan het twijfelen sinds het slecht verlopen debat met Donald Trump van 27 juni.

Inmiddels hebben zich al tientallen Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden en senatoren tegen de kandidatuur van Biden gekeerd.

Acteur George Clooney roept Biden op plaats te maken voor andere kandidaat

Acteur George Clooney heeft Biden opgeroepen zich terug te trekken als presidentskandidaat middels een opiniestuk in The New York Times.

Clooney schrijft dat hij Biden als een vriend beschouwt, maar dat het duidelijk is dat het zo niet verder kan. De acteur zegt de president drie weken geleden nog te hebben gezien op een fondsenwervingsbijeenkomst. Biden is volgens Clooney niet meer de man die hij in 2010 of 2020 was. "Hij was de man die we allemaal hebben gezien tijdens het debat."

De acteur, die zichzelf als Democraat ziet, velt een hard oordeel over Biden: "We gaan in november niet winnen met deze president." Ook dreigen parlementszetels verloren te gaan als er geen andere kandidaat komt, vreest Clooney.

"En dat is niet alleen mijn mening. Het is de mening van iedere senator, ieder Congreslid en iedere gouverneur die ik achter gesloten deuren heb gesproken. Allemaal. Ongeacht wat ze publiekelijk volhouden."

LEES OOK: Economische tegenwind in de VS is het laatste dat Joe Biden nu kan gebruiken