• Just Eat Takeway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft geen voornemens het Amerikaanse Grubhub van de hand te doen.
  • Activistische aandeelhouders dringen aan op de verkoop van het bedrijf dat pas vorig jaar werd gekocht.
  • Volgens topman Jitse Groen is zijn bedrijf wel actief op zoek naar samenwerkingspartners.
  • Lees ook: Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway van Jitse Groen heeft probleem in de VS.

Jitse Groen, CEO van Just Eat Takeway heeft geen zijn om de pas aangekochte Amerikaanse ochteronderneming Grubhub van de hand te doen. Activistische aandeelhouders dringen aan op de verkoop van het bedrijf dat pas vorig jaar werd gekocht.

Volgens Groen van het in Amsterdam genoteerde JET is het bedrijf wel actief op zoek naar samenwerkingspartners.

De aankoop van Grubhub werd juni afgerond, voor een bedrag van 7,3 miljard dollar (6,4 miljard euro). Sinds de overname wordt het maaltijdbestelbedrijf aanhoudend geconfronteerd met beleggers die vinden dat Grubhub weer verkocht moet worden vanwege concurrentiedruk in de VS en de kernactiviteiten in Europa.

Groen zei woensdag dat hij naar “alles kijkt” om het bedrijf sterker te maken, waaronder samenwerkingen met logistieke bedrijven of grote Amerikaanse supermarktketens.

Op het gebied van bezorging voor supermarkten verwacht Jitse Groen sowieso snel met een aankondiging te komen. "We gaan heel groot worden in boodschappen", aldus Groen, die via een videoverbinding sprak tijdens een conferentie van Morgan Stanley.

Groen vertrouwt er verder op dat JET zijn marktaandeel in Duitsland kan verdedigen tegen concurrenten zoals DoorDash. Dat Amerikaanse bedrijf kondigde onlangs aan het in Finland gevestigde Wolt over te nemen voor een bedrag van 8 miljard dollar. Daarmee betreedt DoorDash de Europese markten.

Lees over het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. ook: