• Jeff Bezos heeft een fonds opgericht om klimaatverandering tegen te gaan: het Bezos Earth Fund. Hij trekt daar 10 miljard dollar voor uit.
  • “We kunnen de aarde redden”, schrijft de topman van Amazon op Instagram. “Er is collectieve actie nodig van grote bedrijven, kleine bedrijven, nationale regeringen, wereldwijde organisaties en individuen.”
  • 350 medewerkers van Amazon hadden Bezos vorige maand opgeroepen meer te doen tegen klimaatverandering.

Jeff Bezos heeft maandag aangekondigd 10 miljard dollar uit te trekken in de strijd tegen klimaatverandering.

De CEO van Amazon is de rijkste mens ter wereld en liet via Instagram weten dat hij het Bezos Earth Fund heeft opgericht. Hij zei het geld vanaf deze zomer daadwerkelijk uit te gaan geven.

Het bedrag van 10 miljard dollar dat hij heeft beloofd komt neer op 7,7 procent van zijn totale vermogen dat wordt geschat op bijna 130 miljard dollar.

“Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor onze planeet”, stelt Bezos. “Ik wil samenwerken met anderen om bekende manieren toe te passen en nieuwe wegen te vinden om de vernietigende impact te bestrijden die klimaatverandering heeft op deze planeet die we met z’n allen delen.”

View this post on Instagram

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ – Jeff

Lees ook op Business Insider

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Zijn stapt volgt op een pleidooi van medewerkers van Amazon om meer te doen in de strijd tegen klimaatverandering.  Meer dan 350 Amazon-medewerkers ondertekenden in januari een blogpost op Medium waarin onder meer werd opgeroepen om CO2-neutraal te zijn in 2030.

In september deed Bezos namens Amazon al een klimaatbelofte. Hij zei dat zijn webwinkelbedrijf in 2040 CO2-neutraaal zal zijn, in 2030 alleen nog maar duurzame energie gebruikt en in datzelfde jaar 100.000 elektrische auto’s zal leveren.

Bezos is de enige Amerikaan van de vijf rijkste mensen ter wereld die de zogeheten ‘Giving Pledge’ niet heeft getekend, waarin deelnemers beloven nog tijdens hun leven of in hun testament meer dan de helft van hun vermogen weg te geven. Zijn ex-vrouw MacKenzie Bezos tekende de belofte afgelopen mei wel.

Dit is de volledige vertaling van zijn Instagram-post:

Vandaag ben ik dolblij de oprichting van het Bezos Earth Fund aan te kunnen kondigen. Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor onze planeet. Ik wil samenwerken met anderen om bekende manieren toe te passen en nieuwe wegen te vinden om de vernietigende impact te bestrijden, die klimaatverandering heeft op deze planeet die we met z’n allen delen. Dit wereldwijde initiatief zal wetenschappers, activisten en NGO’s gaan ondersteunen, elke inspanning die meehelpt aan het behouden en beschermen van de natuur op deze wereld. We kunnen de aarde redden. Er is collectieve actie nodig van grote bedrijven, kleine bedrijven, nationale regeringen, wereldwijde organisaties en individuen. Ik beloof om te beginnen 10 miljard dollar en zal deze zomer beginnen het geld daadwerkelijk uit te geven. De aarde is het enige dat we allemaal gemeen hebben – laten we haar samen beschermen. -Jeff

Lees meer over klimaatverandering: