Jeff Bezos en Lauren Sanchez zouden een nieuwe woning hebben gevonden, melden diverse media. De Amazon-oprichter is de nieuwe eigenaar van een villa van ruim 1200 vierkante meter in Beverly Hills, meldt The Wall Street Journal.

Het huis was oorspronkelijk in de jaren dertig ontworpen voor filmbaas Jack Warner van Warner Bros. Studios. Het optrekje heeft twee gasthuizen, een tennisbaan, een zwembad en een golfbaan met negen holes, aldus Architectural Digest. Bezos zou filmproducent David Geffen 165 million dollar (ruim 152 miljoen euro) hebben betaald voor het landgoed. Dat maakt het de duurste woning ooit verkocht in Californië.

De huizenjacht van Bezos en Sanchez was een geliefd gespreksonderwerp onder makelaars in Los Angeles, schreef de New York Post begin februari.

Het iconische landgoed Chartwell in Los Angeles – vooral bekend van de intro van de komedieserie ‘The Beverly Hillbillies’ – was ook een van de optrekjes die Bezos en Sanchez zouden hebben bezichtigd. De villa met 26 kamers heeft een zwembad van bijna 23 meter, een gasthuis met vijf kamers, een tennisbaan, een wijnkelder met twaalfduizend flessen, goed onderhouden tuinen, een geheime ondergrondse tunnel en je kan uitkijken op het centrum van Los Angeles en de Stille Oceaan.

Dat landgoed is ondertussen gekocht door mede-miljardair Lachlan Murdoch, de zoon van NewsCorp-oprichter Rupert Murdoch. Dat bracht Business Insider in december naar buiten. Murdoch heeft naar schatting 150 miljoen dollar (ruim 138 miljoen euro) betaald voor het landgoed. Daarmee is het de duurste woning ooit verkocht in Los Angeles, rapporteerde de Los Angeles Times.

chartwell estate los angeles

Een woordvoerder van Hilton & Hyland, het makelaarskantoor dat de verkoop van landgoed Chartwell afhandelde, heeft niet gereageerd op het verzoek van Business Insider om een toelichting te geven op de tour van Bezos.

Bezos en zijn vriendin hebben volgens de geruchten ook gekeken naar 'Casa Encantada', een landgoed van ruim 3700 vierkante meter in Bel-Air, aldus de New York Post. Die villa heeft een gasthuis, een zwembadhuis, een basketbalveld, een tennisbaan, kassen, een rozentuin en koivijvers. Alles uitgevoerd in de stijl van de jaren dertig. Casa Encantada heeft een vraagprijs van 225 miljoen dollar (ruim 207 miljoen dollar) en daarmee is het de duurste woning die momenteel te koop is in de Verenigde Staten, aldus de LA Times.

Een vertegenwoordiger van Casa Encantade heeft niet gereageerd op het verzoek van Business Insider om een toelichting te geven op de interesse van Bezos in het landgoed.

Casa Hilton Hyland

Een huis vinden is moeilijk - zelfs als je Jeff Bezos bent

Bezos zou bijna een jaar hebben in Los Angeles hebben gezocht naar een nieuwe woning. Afgelopen maart zouden Bezos en Sanchez in het geheim naar een andere villa in Bel-Air hebben gekeken met een vraagprijs van 88 miljoen dollar (ruim 81 miljoen euro), aldus Page Six. Voor dat geld krijg je een huis met een dakterras, een infinity pool en panoramische uitzichten, aldus Hilton & Hyland.

Hoewel Bezos meer geld heeft dan wie dan ook op deze aarde, had hij niet zoveel opties voor geschikte huizen. Er waren minder dan tien villa's te koop in de omgeving van Los Angeles die overeenkwamen met de "behoeftes" van de baas van Amazon, vertelde makelaar Drew Gitlin van Berkshire Hathaway aan de New York Post voordat Bezos zijn nieuwe woning kocht. Gitlin heeft echter niet verteld wat die behoeftes van Bezos precies inhouden.

Ook al zou de Amazon-baas niet zijn geslaagd in Beverly Hills, dan waren er nog twee andere woningen in Los Angeles waar hij en Sanchez konden blijven als ze in de stad zijn. In zijn onroerend goed-portfolio zijn ook nog twee huizen in Medina (Washington) te vinden, drie aangrenzende  appartementen in New York die gezamenlijk zo'n 80 miljoen dollar (bijna 74 miljoen euro) waard zijn en een villa in Washington D.C. Het is echter niet duidelijk hoe deze woningen zijn verdeeld sinds de scheiding van Bezos vorig jaar.

LEES OOK: 9 bizarre feitjes die laten zien hoe rijk Jeff Bezos is: hij verdient 2489 dollar per seconde