Wie veel reist, voor werk of in zijn vrije tijd, weet dat het lastig kan zijn om fit te blijven on the road. Na een lange vliegreis en in een vreemde omgeving is het soms moeilijk om vast te houden aan het gezonde regime dat je thuis hebt opgebouwd.

“Reizigers raken uitgeput door slaapgebrek en slecht eten onderweg”, ziet fitness-expert Sarah Hoey vaak om zich heen. “En mensen die reizen voor hun werk moeten dan ook nog presteren als ze eenmaal op hun bestemming zijn aangekomen. Dat leidt vaak tot stress.”

Hoey heeft er haar werk van gemaakt om anderen te helpen fit te blijven. Naast fitness en yoga-instructrice en adviseur bij het inrichten van sport- en yogascholen in Californië is ze ook fitness ambassadeur bij Pullman Hotels. In die rol probeert ze hotelgasten te helpen hun zakenreis of vakantie zo fit, gezond en relaxed mogelijk te maken.

“Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om gezonde keuzes te maken in het leven, waar je ook bent”, vertelt de Canadese. “Op mijn 26e werd er huidkanker bij mij geconstateerd en besloot ik de strijd tegen die ziekte aan te gaan door zo sterk en fit mogelijk te worden. Ik begon met het meedoen aan fitness- en bikiniwedstrijden. Inmiddels wijd ik mijn hele leven aan sport en gezondheid en ik voel me beter dan ooit.”

De laatste jaren ziet Hoey de mentaliteit van reizigers veranderen. “Gezond leven en je goed voelen wordt steeds belangrijker voor millennials. “40 is het nieuwe 20, lijkt het motto te zijn,” signaleert ze. “Leeftijd wordt tegenwoordig minder geassocieerd met hoe je er uitziet, maar meer met hoe goed je je voelt.”

Om je ook tijdens het reizen goed te voelen, heeft de expert nog wel wat tips:

Tips voor onderweg

  • “Water met citroen en gember zorgt ervoor dat je onderweg niet uitdroogt en werkt ontstekingsremmend.”
  • “Probeer vliegtuigeten zoveel mogelijk te vermijden. Als je geen andere keuze hebt, houdt het dan bij het fruit en de salades die je krijgt aangeboden. Het is slim om van te voren of tijdens een overstap iets te eten waar je je goed bij voelt. Op vliegvelden zijn tegenwoordig bijna altijd gezonde snacks of maaltijden verkrijgbaar.”
  • “Zorg dat je genoeg beweegt. Dat kan ook in het vliegtuig of de trein. En als je een overstap hebt, ga dan niet de hele tijd zitten wachten maar maak een extra rondje over het vliegveld. Straks kun je weer genoeg zitten tijdens de vlucht.”
  • “Als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen, zoek dan een fijne spa op en trakteer jezelf op een massage om afvalstoffen en opgehoopt vocht af te voeren.”

Tips voor tijdens je verblijf

  • “Kies bewust waar je tijdens je reizen overnacht. Zorg dat die plek voorziet in de behoefte die je hebt als het om wellness en fitness gaat en verdiep je in het aanbod van eten en drinken. Als je gewend bent om thuis te ontbijten met vers sap en granola, dan is het fijn als je hotel een uitgebreid en gezond ontbijt serveert.”
  • “Als een locatie een wellness- of fitnessprogramma aanbiedt, kan dat je helpen om het gezonde regime dat je thuis gewend bent, vol te houden tijdens je reis.”

Hoey stelde voor Pullman Hotels zelf dergelijke programma’s samen. “Je kunt er bijvoorbeeld kiezen uit vier gezonde sappen: Age Defence, Energy-Boost, Detox en Balance”, vertelt ze. “En via het mediakanaal van je hotel kun je work-out-video’s volgen die aansluiten bij die thema’s.”

Ook bij Pullman Cocagne Eindhoven kunnen gasten tijdens hun verblijf aan hun gezondheid werken. Door gezonde keuzes tijdens ontbijt, lunch of diner en een bezoekje aan de spa, maar bijvoorbeeld ook door het inhuren van een personal trainer in de gym. “Hoe beter onze gasten zich voelen, hoe succesvoller hun trip is. Daar helpen wij graag bij, of je nou op vakantie bent of op zakentrip”, aldus Hoey.

Dit is het vijfde artikel in de Maand van Business Travellers. Deze serie wordt mogelijk gemaakt door Pullman Hotels Brussel en Eindhoven.