Premium content ophalen
  • Jason Karp stapte in 2018 uit de hedgefondswereld om zich toe te leggen op zijn bedrijf op het gebied van gezond eten.
  • Hij vertelt Insider dat oprichters van andere hedgefondsen hem sindsdien hebben gebeld om te vragen naar zijn ervaringen.
  • “Ze willen meer betekenis in hun leven, maar kunnen dat niet hardop toegeven omdat ze miljardairs zijn.”

Jason Karp heeft veel te danken aan zijn werk in de financiële sector. Hij verdiende miljoenen, won prijzen, en richtte een bedrijf op dat tientallen mensen in dienst heeft.

Maar in 2018, na een paar moeilijke jaren bij zijn hedgefonds Tourbillon, stapte hij uit de enige branche waar hij ooit in had gewerkt om een kant op te gaan die hij als zijn ware passie beschouwt: gezond eten.

Toen hij als professionele vermogensbeheerder stopte met hedgefonds Tourbillon, schreef hij een soort manifest in de vorm van een afscheidsbrief aan beleggers, waarin hij zijn nieuwe passie voor gezond eten toelichtte: “Ik geloof dat we op een keerpunt staan van voedsel en productie, nu mensen erkennen dat de Amerikaanse aanpak van eetpatronen en ziekte vreselijk heeft gefaald”, schreef hij in de brief, die op grote schaal werd gelezen.

Premium content ophalen