IT-studenten gaan na hun afstuderen graag aan de slag bij Google, blijkt uit onderzoek onder studenten aan techopleidingen in verschillende landen.

Naast Google mogen ook bedrijven als Sony, Mercedes-Benz Group en Goldman Sachs rekenen op grote interesse van IT-studenten, blijkt uit het deze week verschenen rapport World’s Most Attractive Employers van onderzoeksbureau Universum.

Die lijst van meest populaire werkgevers wereldwijd is opgesteld op basis van enquêtes onder IT-studenten uit negen landen die opleidingen op verschillende niveaus volgen. De enquêtes zijn tussen het najaar van 2022 en het voorjaar van 2023 gehouden.

Het onderzoeksbureau ondervroeg studenten in de negen grootste economieën ter wereld. Dat zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, India, China en Brazilië.

In de top-20 van IT-studenten staat Google op nummer één en Siemens net als vorig jaar op nummer twintig. Mercedes-Benz Group en Accenture wonnen allebei zes plaatsen ten opzichte van 2022. De top-10 is qua samenstelling nauwelijks veranderd.

Benieuwd welke bedrijven voorkomen in de top-20? Bekijk dan de slideshow hieronder!

Dit zijn de 20 populairste werkgevers wereldwijd onder IT-studenten

LEES OOK: 2 op de 3 jongere werknemers let op klimaatimpact werkgever bij kiezen van een baan